Jól haladnak az Ady Endre úti iskola és a gimnázium felújítási munkái

2020. január 21., kedd, 07:54

A tavalyi évben kezdődött meg az Ady Úti Általános Iskola és a József Attila Gimnázium Petőfi utcai épületének energiahatékonyságot célzó felújítása. A KEHOP pályázaton nyert támogatás segítségével (pályázati azonosító: KEHOP-5.2.9-16) a két épületen - többek között - új nyílászárókat szerelnek fel, valamint elkészül az épületek külső és födémszigetelése is.

A pályázat 2017-es tervezésekor 250 millió forintra becsülték a költségeket, a döntés értelmében a maximális, 249.708.069 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült Monor Város Önkormányzata. Az eltelt két évben azonban jelentősen emelkedtek az alapanyag árak és a kivitelezői munkadíjak, így ezt az összeget – az eredeti önrészen felül – saját költségvetéséből egészíti ki a város, azért, hogy az eredetileg tervezett műszaki tartalom valósulhasson meg. Ennek értelmében a külső szigetelés 15 cm vastag EPS anyaggal, míg a lábazatok 12 cm vastag XPS szigetelőanyaggal kerülnek bevonásra. Elkészítik a lapostetős épületrészek hőszigetelését, valamint a padlásfödémek szigetelését is (kőzetgyapot 22 cm vastagságban). Mindkét épületen elhelyezésre kerül egy-egy 15 kW-os napelem rendszer, mely az épület elektromos ellátását segíti a jövőben.  

A tavasszal befejeződő munkálatokkal az összes monori iskola épületenergetikai felújítása megvalósul, hiszen korábban a Kossuth Lajos Általános Iskola főépülete, a József Attila Gimnázium "A" épülete, a Nemzetőr iskola és a Jászai Mari Általános Iskola teljes vagy részleges felújítása is megtörtént.