A jövőben nem a Kövál Zrt. fogja működtetni a hulladékudvart

2020. január 16., csütörtök, 08:03

A városüzemeltető cég kezdeményezésére, az önkormányzat tárgyalásokat kezd a közszolgáltató Duna-Tisza közi Hulladékkezelő Nonprofit Kft.-vel (DTKH) a Bajcsy-Zsilinszky utca végén található hulladékudvar átvételéről. A jelenleg novemberig érvényes működési engedély meghosszabbításához több tíz millió forint értékű beruházás szükséges, az átadást követően ez a jelentős kiadás nem a Kövál Zrt.-t - közvetve a város költségvetését - terhelné.

A telephely nem rendelkezik a jövőben szükséges hídmérleggel, valamint kellő mértékű szilárd burkolat sincs a telepen – ezek a fejlesztések mindenképpen szükségesek a további működéshez. A leendő üzemeltető előzetes tájékoztatása szerint az ottani munkavállalók további foglalkoztatásával számolnak és tervezik a Kövál tulajdonát képező eszközpark átvételét is. A hulladéklerakó a kommunális és szelektív hulladék szállítási rendszerben átmeneti tárolóként is funkcionál a ceglédi feldolgozóba történő szállításig.

Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy az esetleges üzemeltető váltás után se emelkedjenek a díjak, és a hulladékudvar működése tovább folytatódjon. Ezek fontos szempontok azért, hogy a város területein minél kevesebb helyen jelenjenek meg illegális szemétlerakó helyek!