Monoron járt a Magyar Úszó Szövetség elnöke

2019. november 9., szombat, 18:14

November 9-én városunk uszodájában rendezte évzáró úszóversenyét a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség, melyre ellátogatott Dr. Wladár Sándor a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Az 1980-as olimpia 200 méteres hátúszásának bajnoka 2017 szeptembere óta tölti be tisztségét. Városunk polgármesterével, Darázsi Kálmánnal részt vettek a Speciális Olimpiai Szövetség országos úszóversenyének eredményhirdetésén.  Az értelmi fogyatékossággal élő emberek hazai szervezete a monori uszodát választotta évzáró versenyének helyszínéül. A sportszövetséggel jó kapcsolatot ápol a városvezetés, rendszeresen szerveznek versenyeket a monori uszodában, ahonnan a szervezők és versenyzők is örömmel távoznak minden alkalommal. 

A verseny közben a sportági szakszövetség vezetője megtekintette az elmúlt időszak szövetségi támogatással megvalósult fejlesztéseit. Mint azt korábban olvashatták, több mint 8 millió forint támogatással újulhatott meg a Városi Uszoda világítása, rajtkövei és sávelválasztó kötélzete. Az eseményen interjúkat rögzített a TV2 televíziós stábja is, az adásba kerülésről későbbre ígértek tájékoztatást.