Illegális szemétlerakókat számol fel az önkormányzat

2019. november 27., szerda, 13:45

Városunk területén is komoly gondot okoz az illegálisan elhelyezett hulladék kezelése. A lakott területeket elhagyva, számtalan helyen szembesülhetnek szemétkupacokkal a járókelők - de igaz ez sajnos a város belterületeire is. Az önkormányzat - erejéhez és lehetőségeihez mérten - igyekszik reagálni a kialakult helyzetre, és rendszeresen kéri fel a Kövál Nonprofit Zrt.-t a hulladéklerakó helyek felszámolására.

A mezőőri szolgálat munkatársai által jelzett szemetes terülek nagysága jóval nagyobb, mint amire a városgazda cégnek kapacitása van, így csak a leginkább problémás területek rendezése történhet meg. Idén közel 60 m3 kommunális hulladékot gyűjtenek össze a december közepéig tartó időszakban, főként a Monorierdő felé vezető út mellől, a Majori út környékéről, a Gép utca valamint a városi hulladéklerakó környezetéből.

Az állandó szemétgyűjtésnél fontosabb lenne azonban, hogy ezek a hulladékkupacok ne jelenjenek meg újra! Városunk közterületeinek és környezetünk rendezettségének megóvásához kérjük a lakosság segítségét is!