Őszi városrendezési munkálatok

2019. október 9., szerda, 15:32

A városüzemeltetéssel megbízott Kövál Nonprofit Zrt. az elmúlt hetekben kezdte meg az őszi időszak városrendezési feladatait. Az október elejéig tartó szép időben a város nagy részén elvégezték az utolsó fűnyírási munkákat, miközben az utcabútorok festése és karbantartása is sorra kerül.

A városkép fontos elemei az esztétikus és praktikus utcabútorok, melyek karbantartását szakaszosan végzi el a társaság. Egy adott útszakaszon az összes pad fa elemei leszerelésre kerülnek, melyeket a telephelyen festenek újra a városüzemeltetésben dolgozó kollégák, miközben a fém tartószerkezetek igény szerinti korróziómentesítése is megtörténik. A városszerte elhelyezett, több mint 370 pad többsége és egyéb kiegészítők október végére újulhat meg.   

A zöldfelületek gondozása során – időjárástól függően – szeptember második felében célszerű az utolsó fűnyírási munkákat elvégezni, a város nagy részén erre is sor került az utóbbi időben. Lekaszálták többek között a Szent Orbán teret, intézmények udvarait és azok előtti utcaszakaszokat, a sporttelep és a Sportcsarnok környezetét, a Tavas parkot, a Gera-kert és az uszoda területét is. Az érkező csapadékos időjárásra felkészülve több árok és áteresz tisztítása és főbb utak padkatakarítása is megtörtént. A telepi városrészen például a Tó utca, Temesvári utca, Mező utca, Ceglédi út, Ybl Miklós utca szakaszain közel egy kilométer hosszúságban rendezték a vízelvezető árkokat, és a város más részein is elvégezték a feladatot. Ezzel párhuzamosan a zárt vízelvezető rendszerek fölötti útszakaszok – Ady Endre utca, Balassi Bálint utca – padkáinak és vízlefolyóinak tisztítása is megtörtént. 

Több helyen – sajnálatos rongálások után – kellett helyreállítási munkákat ellátni, és több kisebb felület füvesítése is megtörtént. Több köbméter közterületi zöldhulladék elszállítása után hamarosan a lombhullató fák miatt lesz hasonlóan sok teendője a városüzemeltető cégnek. Munkájuknak köszönhetően városszerte rendezett közterületek fogadják a helyi lakosokat és vendégeiket!