Szombaton Kék Lámpás és Autómentes Nap

2019. szeptember 17., kedd, 14:51

Egy napon lesz a Kék Lámpás nap és az Autómentes nap! Az elmúlt években sokszor előfordult, hogy szeptemberben több programot is egy időben szerveztek, így az érdeklődő lakosoknak választaniuk kellett, hogy melyik eseményt látogassák meg.

A Kék Lámpás Nap szervezői és a Vigadó Kulturális és Civil Központ ezért úgy döntöttek, hogy két népszerű, szeptemberi programot együtt valósítják meg az idei évben a Monori SE sporttelepén, és mellette a Városi Uszoda parkolójában. Szeptember 21-én az Európai Mobilitási Hét keretén belül szervezett Autómentes napon kerül sor a Katasztrófavédelem, a Mentőszolgálat, és a Rendőrség közös Kék Lámpás Napjára.

Az egyenruhások életét és eszközeit bemutató családi napon a társszervek  is részt vesznek. Minden évben nagy siker a Terrorelhárítási Központ BTR páncélautója és a rendőrségi motorok bemutatója. Láthatják az eseményen a Készenléti Rendőrség zenekarát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Tonfa Szakosztályát, valamint idén első alkalommal a Büntetésvégrehajtási Intézet kollégáit is. Emellett lehetőség lesz air-soft fegyverek, füstsátor, kosaras tűzoltóeszköz kipróbálására; tálcatűz oltására és a kék lámpás járművek megtekintésére.

Az Autómentes napon fiatalokat és időseket, fejtörőkre és mozgásra vágyókat egyaránt várnak a szervezők a Városi Uszoda mellett. Vetélkedőkön, zenei programokon vehetnek részt az érdeklődők; furfangos kerékpárokon, rekeszmászásban és az ország legmagasabb automata biztosítású, három oldalról mászható mászófalán tehetik próbára ügyességüket. Idén első alkalommal kisvonat is várja a látogatókat. Az uszoda elől induló járattal egy városnéző körre indulhatnak a mindig népszerű közlekedési eszközzel.

A programok ingyenesen látogathatóak!