Biztató idénykezdet az NBIII-as labdarúgó bajnokságban

2019. szeptember 5., csütörtök, 11:12

A tavalyi másodosztályú szereplést követően idén az NBIII Közép csoportban szerepel a Monor felnőtt férfi labdarúgó csapata. Jól kezdődött a bajnokság, az eddig veretlen gárda épp a napokban jelentette be egy korábbi válogatott játékos leigazolását. A kék-fehér csapat az első öt fordulót követően, négy győzelemmel áll a tabella második helyén, és vasárnap épp a listavezetőt fogadja hazai pályán.

A Monor NBIII Közép csoportban szereplő csapata a 2019/2020 őszi szezonban
Fotó: Szabó Kriszti   I   monorlabdarugas.hu

A tavaly NBII-ben szereplő klub több játékosát és a vezetőedző Horváth Dávidot is meg tudta tartani az idei szezonra. A kék-fehér színekben rutinos mag mellé több új igazolás már a felkészülés kezdetén csatlakozott, így volt idő arra, hogy a tervezett taktikát együtt gyakorolják a játékosok. Az eredmények igazolják a jó szakmai munkát, hiszen az első fordulóban elért hazai döntetlent négy győztes mérkőzés követte. Köztük az élbolyba várt Kecskemét elleni idegenbeli siker, melyet követően így nyilatkozott a csapat edzője: - Értékes a győzelem, hiszen egy taktikailag és fizikálisan is erős csapatot tudtunk megverni. A csapat sikere mellett örülök a több átlagon felüli egyéni teljesítménynek. Két idegenbeli találkozón győzedelmeskedtünk, ennek értéke a következő meccsen nőhet, ha hazai pályán is hasonló játékot mutatunk és eredményt érünk el. Az azóta lejátszott két mérkőzésen 8-0-ás gólkülönbséggel szerzett hat pontot az együttes. 

5 fordulót követően négy győzelemmel és egy döntetlennel
a tabella második helyén áll a Monor
Fotó: MLSZ Adatbank

Komoly erősítést jelenthet a csapatnak a napokban bemutatott Hrepka Ádám leigazolása, aki 225 élvonalbeli mérkőzésen 58 gólt szerzett. A korábbi háromszoros válogatott az őszi idényt mindenképpen Monoron fejezi be, így tucatnyi meccsen segítheti az együttest. A klub honlapján őszintén beszélt terveiről: - Úgy döntöttem, egyelőre télig Monoron folytatom pályafutásom, de továbbra is célom, hogy magasabb szinten futballozzak a harmadosztálynál. Most viszont arra fogok koncentrálni, hogy az ősszel minél sikeresebbek legyünk a NBIII Közép csoportban.  

Hrepka Ádám (balra) és Bajári Tamás ügyvezető
Fotó: Szabó Kriszti   I   monorlabdarugas.hu

A bemutatkozásra rögtön a csoport rangadóján sor kerülhet! Vasárnap 16 órától a listavezető PMFC látogat a Balassi utcába, így a bajnokság végkimenetele szempontjából is fontos mérkőzés következik. Várják a szurkolókat, HAJRÁ MONOR!