Július 13-án újra FröccsSzombat

2019. július 10., szerda, 12:46

Júniusban a város két különböző részén vehettek részt sikeres szabadtéri programokon az érdeklődők; július közepén immár a városközpontba várják a FröccsSzombat látogatóit. Július 13-án szervezi meg a Vigadó Kulturális és Civil Központ az idei harmadik boros rendezvényt; melyre nem csak a borkedvelőknek érdemes ellátogatniuk!

Tavaly is sok látogató érkezett városunk főterére

A Kossuth Lajos utca könyvtár előtt lezárt szakaszán a gyermekekkel érkező családokra is gondoltak a szervezők, délután 16 órától légvárak és arcfestés várja a gyerekeket. A vendégvárás 17 órától kezdődik, ahol a monori termelők vendégszeretete és a helyi ízek, zamatok teszik igazán népszerűvé a programot. Az éhesen érkezők választhatnak lángost vagy hamburgert; desszertnek pedig mézeskalács, vattacukor, almasajt és chutney kerülhet az asztalokra. A finom borokról és hűsítő fröccsökről hét helyi és környékbeli borkészítő gondoskodik, de természetesen fogyaszthatnak házi szörpöket és más üdítőket, valamint kávét is!

Szórakoztató programokban sem lesz hiány: a két éve indult FröccsSzombat programsorozatot minden esetben élőzene teszi teljessé. A színpadon 18 órától a Lurkó zenekar szórakoztatja a gyerekeket. A négy tagú együttes repertoárját saját számok mellett Takács Marika és Bartos Erika megzenésített versei alkotják. Este 20 órától a Dirty Slippers zenél a közönségnek. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő zenekar a hat évvel ezelőtt, első alkalommal szervezett belvárosi több napos minifesztiválon járt először Monoron. Energikus koncertjüket a tavalyi Borvidékek Hétvégéjén is több százan hallgatták, idén is sokan lesznek rájuk kíváncsiak.

A programra 16 és 22 óra között várják az érdeklődőket

Különleges, Monoron még soha nem használt eszközzel is találkozhatnak a vendégek ezen a napon: egy 12 négyzetméteres, kültéri, lépésálló LED padlót terítenek majd le a Szent István téren. A talajra fektetett kijelzőn különböző ügyességi játékokat próbálhatnak ki és vidám minták kísérik majd a résztvevők lépteit.  

Minden adott lesz, hogy ismét egy vidám közösségi programon vegyenek részt az érdeklődők, várunk mindenkit július 13-án!