Üzemeltetőváltás miatt augusztusban szünetel a fizető parkolás Monoron

2019. július 30., kedd, 15:00

Az elmúlt időszak jogszabályváltozásainak következtében a jövőben nem üzemeltetheti magáncég a városban működő fizetős parkolókat. Az eddigi működtető Park-Ferr Kft. határozott idejű szerződése július 31-én lejár, így annak meghosszabbítására nem volt lehetősége az önkormányzatnak.

A képviselő-testület úgy döntött, hogy a jövőben a városüzemeltetésért felelős önkormányzati társaság, a Kövál Közüzemi és Vállalkozási Nonprofit Zrt. vegye át a parkolóórák működtetését, és a parkolási rend ellenőrzését. Az üzemeltető váltás miatt 2019. augusztus hónapban a fizető parkolás szünetel Monoron! Várhatóan szeptember első napjától a fizető parkolás a korábbi szabályok és eljárásrend szerint lép ismételten életbe, immár az új üzemeltető közreműködésével.

A több hónapos előkészületek során megvizsgálták a várható költségeket, és tekintettel arra, hogy a fizető parkolás üzemeltetése Monoron nem veszteséges, a tervek szerint a szolgáltatás fenntartása nem kerül többletkiadásba. Az önkormányzati költségvetést ezzel kapcsolatban a parkolóórák átvétele terheli. Az eddig is működő órákat - az új fizetőautomaták beszerzésének töredékéért - veszi át a város.

A képviselők a döntéssel egyidőben megköszönték a Park-Ferr Kft. 10 éven keresztül folytatott munkáját.