Várhatóan csütörtökön kora reggel lesz szúnyogirtás Monoron

2019. június 19., szerda, 08:03

A rendkívül száraz első tavaszi hónapok után a májusi csapadékos időjárás és a június eleji felmelegedés kedvezett a szúnyogok elszaporodásának. A tavalyi évhez hasonlóan, idén sem került be városunk a Katasztrófavédelem által koordinált központi szúnyoggyérítési programba, így az önkormányzat saját költségvetéséből gondoskodik a szúnyogirtásról Monor területén. Az egyeztetett időpont szerint - ha az időjárás ezt nem akadályozza -, június 20-án, a kora reggeli órákban kerül sor légi úton a szúnyoggyérítésre.

A légi kémiai védekezés miatt aznap a napkeltét követő időszakban számíthatnak az alacsonyan szálló repülőgépre városunk felett. A tavaly ezzel párhuzamosan alkalmazott, földi úton történő irtásra néhány nappal később, jövő hét második felében kerül sor. Ekkor összesen 12,5 km2 területen, úgynevezett meleg ködöléses eljárással, az alábbi helyeken kerül sor szúnyoggyérítésre: Maggyár kert, Kis-tó és környezete valamint a szennyvíztisztító telep környéke. 

A légi és földi úton végzett permetezés során az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által engedélyezett irtószereket, valamint az Országos Epidemiológiai Központ által előírt technológiákat alkalmazzák. A CORAX-BIONER Biotechnológiai Zrt. által végzett munkálatok szakmai irányítását érvényes egészségügyi gázmesteri képesítéssel rendelkező szakember látja el. A kivitelezést Coratrin szúnyogirtó szerrel végzik, mely emberre és melegvérű állatokra nem veszélyes, kizárólag rovarokra van káros hatással. A Polgármesteri Hivatal illetékes munkatársa emiatt már felkereste a hivatalosan bejelentett méhészeket, kérjük, hogy önök is emlékeztessék ismerőseiket!

 Köszönjük türelmüket!