Új ledes lámpákat szerelnek fel az uszodában

2019. június 24., hétfő, 09:12

A Monori Sportegyesület sikerrel pályázott a Magyar Úszó Szövetség által kiírt 2018. évi sportlétesítmény-fejlesztési kiíráson, melynek támogatási szerződését a közelmúltban írták alá. Az elnyert bruttó 8 millió 150 ezer forintból megújul a Monor Városi Uszoda medencetéri világítása.

A jelenlegi elavult, hagyományos izzókat korszerű, ledes fényforrásokra cserélik, melyek amellett, hogy fényerejükben felülmúlják a régieket, jelentős költségmegtakarítást (50-60 %) is eredményeznek. Ezzel jelentősen hozzájárulhatnak az uszoda közüzemi díjának mérsékléséhez. Az új világításon kívül az uszoda versenymedencéjének egyik oldali, hagyományos rajtköveinek versenycélú startkészülékekre történő cseréje is a fejlesztés részét képezi. Az új versenyrajtkövek nem csak az uszodában megrendezésre kerülő megyei, illetve országos versenyek alkalmával, de a Monori Sportegyesület úszószakosztályának napi edzésmunkájában is minőségi változásokat hozhatnak.

A sávelválasztó bóják és a teljes kötélzet, illetve a hátúszó-jelzőzászlók cseréjére a tizenöt éves elhasználódás miatt van szükség, amelynek elsődleges célja a létesítmény állagának megóvása, javítása. A beruházás megvalósítására várhatóan 2019. augusztus végén, az uszoda rendes éves karbantartási munkálatai idején kerül sor. A pályázat nagy előnye volt, hogy nem kellett önrésszel kiegészíteni, ráadásul a megvalósuló fejlesztések teljes összegét előfinanszírozza a Magyar Úszó Szövetség!