Öt külterületi útszakasz újul meg nyár végéig

2019. június 24., hétfő, 13:20

Monor Város Önkormányzata sikerrel szerepelt „A külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése” címmel kiírt pályázaton, így a nyár folyamán öt külterületi útszakasz felújítására is sor kerül.

Új burkolatot kap többek között a Majori út

A Monori Városfejlesztő Nonprofit Kft. által elkészített pályázatban fontosnak tartották, hogy olyan szilárd burkolattal ellátott szakaszok is megújulhassanak, melyek több vállalkozás székhelyéül szolgálnak. Így új aszfaltborítást kap a következő időszakban a Majori út és a Dr. Csanády György utca is. Emellett az is fontos volt, hogy a helyiek által, szabadidejükben sokat használt utak minél jobb állapotban legyenek végre, így a Strázsa hegy könnyebb megközelíthetőségét segítő földutak felújítása is része a projektnek: Csokonai utca külterületi szakasza, Bereki dűlő, Locsodi utca.

A tavaly óta elhúzódó szerződéskötési időszak lezárását követően közbeszerzési eljárás során választotta ki a képviselő-testület a kivitelezőket, akik augusztus végéig kell, hogy befejezzék a munkát. A Csokonai utca külterületi szakaszán, a Bereki dűlő és város belterületi határa között már találkozhatnak munkagépekkel, de hamarosan a többi érintett szakaszon is megkezdődik a várt felújítás.

A pályázaton elnyert, 78 millió forintból megvalósuló munkálatoknak köszönhetően javulnak majd a helyiek közlekedési lehetőségei, és az érintett telephelyek megközelíthetősége. 

A Csokonai utcában kezdődtek meg a munkálatok