Megkezdődtek az útépítések városunkban

2019. június 12., szerda, 14:52

A Hegedűs Gyula utca felújítása készül el elsőként a több kilométernyi, idén megújuló monori közút közül. Korábban olvashatták, hogy városszerte sok helyen lesznek idén nyáron is útfelújítások, ezek közül a vasúton túli városrész egyik forgalmas utcája készül el leghamarabb.

A tavalyi év vége előtt érkezett a jó hír, hogy a Pest megyei belterületi utak fejlesztésére kiírt pályázaton közel 130 millió forintot ítéltek meg az önkormányzat számára. Az akkor megfogalmazott célok szerint egy-egy városrész közlekedésében fontos helyi utak felújítására nyertük el a támogatást. Ennek keretében az utóbbi időszakban látható magasabb műszaki tartalommal kerül sor most a Hegedűs Gyula utca újraaszfaltozására.

A munkálatok során az utcában süllyesztett szegélyt építenek ki, mely garantálja, hogy az útszakasz hosszú időn keresztül jó állapotban szolgálja a közlekedést. Ennek a projektnek a részeként szintén új aszfaltburkolat lesz a Hegedűs Gyula utca - Páskom utca és a Páskom - Puskin utcák kereszteződésében is. A tavaszi hónapokban lefolytatott közbeszerzési eljárás során ezen szakasz felújítását a Jericho PPD Kft. végzi el, akik a pályázat benyújtásakor a kötelező 3 éven felül további 2 év garanciát vállaltak a most folyamatban lévő munkára.  

Ennek a támogatásnak köszönhetően kerül sor a következő hetekben a Kistemplom utca, a Nemzetőr utca valamint a Bocskai utca egyes szakaszainak felújítására is. Más forrásból - a Belügyminisztérium támogatásával -, kezdődik meg hamarosan az Acsádi utca egy szakaszának renoválására is. Folyamatban vannak további pályázatok, melyek városunk közúthálózatának fejlesztésére irányulnak, így több kilométernyi, magas színvonalon elkészülő út segíti majd a monoriak közlekedését.