Elkezdődött az Acsádi utca felújítása

2019. június 18., kedd, 17:22

Egyre több monori közút felújítása zajlik folyamatosan, a héten az Acsádi utca egy rossz állapotú szakaszának renoválási munkálatai kezdődtek meg. Egyes munkafázisokban rövid ideig tartó útlezárásokkal találkozhatnak, kérjük erre az időszakra a közlekedők türelmét!

A Belügyminisztérium évente biztosít pályázati lehetőséget települési önkormányzatok feladatellátásának támogatására, Monor Város Önkormányzata ezeken rendszerint közutak fejlesztésére, felújítására nyújt be pályázatot. A tavalyi évben született támogató döntésnek köszönhetően 29.999.305 forint támogatás felhasználásával újul meg az Acsádi utca – Liliom utca és református temető közötti szakasza. Ehhez az összeghez az önkormányzat több mint hatmillió forint önrészt tesz hozzá.

A munkálatok során előbb a meglévő burkolat lokális javítása, kiegyenlítő réteg készítése szerepel a tervekben; majd a tartósság növeléséért a teljes felületen feszültség elnyelő réteget (aszfaltháló) terítenek és új kopóréteget készítenek. A 425 méteres szakaszon az út szélének megerősítése érdekében süllyesztett szegély készül, valamint új padka kialakítására is sor kerül. A csapadékvíz elvezetésre is gondoltak: a meglévő árkok rendezése, profilozása, a hiányzó szakaszokon árkok kialakítása is része a projektnek.

Az augusztus közepéig tartó kivitelezési időszak után újabb nagy forgalmú, jó minőségben felújított útszakaszt használhatnak majd a lakosok; melyre öt év garanciát vállal a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező.