Őszre elkészül a Jókai utca és környékének csapadékvíz elvezetése

2019. május 16., csütörtök, 08:56

Tavaly év végén tájékoztatták az önkormányzatot, hogy a Jókai utca és környékének csapadékvíz rendezése témában benyújtott pályázat ügyében pozitív döntés született. Ennek köszönhetően 120 millió forint támogatást nyert városunk a „Települések felszíni csapadékvíz-elvezetés létesítményeinek fejlesztése, a települési vízgazdálkodás korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” című pályázaton. A beruházás kivitelezési munkálatai az elmúlt hetekben elkezdődtek, és őszre rendeződhet egy újabb városrész csapadékvíz-elvezetése.

A jelentős támogatást 6,3 millió forinttal egészítette ki a város a saját költségvetéséből, ennek a keretnek a felhasználásával újítják fel a Jókai utcai csapadékvíz-elvezető rendszert, mely során a lejtésviszonyok és az átereszek is rendezve lesznek. A jelenleg földmedrű árkok perforált kialakítású burkolattal lesznek ellátva, amely nagy mennyiségű csapadék esetén képes lesz a vizet a befogadó csatornába vezetni. Kisebb mennyiség esetén a kis lejtés miatt lassan tud haladni a víz, amely a perforációnak köszönhetően visszaszivároghat a talajba. Ez a műszaki megoldás szárazabb időszakban, amikor a talaj nem telített, biztosítja a vizek helyben tartását, a vízvisszatartást, a késleltetett levezetést.

A Jókai utcát keresztező Klapka és Babits Mihály utcák Pozsonyi-Czuczor utca közötti szakaszain 2-2 kisebb vízelvezető szakasz is elkészül majd. Az érintett területen lehulló csapadékvíz végül a Gyáli I. csatornába kerül. A kivitelezési munkák októberre fejeződhetne be.