Napokon belül kezdik a kátyúmentesítést és padkarendezést

2019. május 8., szerda, 13:35

A monori belterületi utak jelentős része szilárd burkolattal rendelkezik, melyek karbantartására minden tavasszal sor kerül, a városüzemeltető Kövál Nonprofit Zrt. koordinálásában. A kátyúmentesítési és padkarendezési feladatokkal megbízott alvállalkozó tájékoztatása szerint - időjárástól függően - pénteken, vagy jövő hét első napjaiban kezdődhetnek meg a munkálatok.

Az elmúlt hetekben felmérték az elvégezni szükséges feladatokat, ennek megfelelően 400 négyzetméternyi kátyú javítása és 2500 méternyi padka rendezése történhet meg a közeljövőben. A kátyúmentesítés során a kátyúk széleinek kivágása, a felület kitakarítása, majd a teljes felület bitumenes emulzióval való kikenése után AC-11 jelű hengerelt aszfalttal történik meg a kátyú újraaszfaltozása.

Az elmúlt évek gyakorlata szerint egyes városrészeket sorrendbe állítva, elsőként a Kossuth Lajos utcától északra eső területen; a város északnyugati részén kezdik meg a munkát. Kérjük a lakosság türelmét, és előre is köszönjük, hogy a munkálatok ideje alatt figyelmesen közlekednek.  Reméljük, hogy közutak karbantartását követően ismét komfortosabban közlekedhetünk a város útjain.