Látványos szakaszához érkezik az M4-es gyorsforgalmi út építése

2019. május 6., hétfő, 14:24

A városunk jövőbeni fejlődése szempontjából is kiemelten fontos állami beruházás - az M4-es út Üllő-Cegléd szakaszának kivitelezése - hamarosan az eddigieknél is látványosabb szakaszához érkezik. A nyomvonal aszfaltcsíkja a közeljövőben szinte teljesen elkészül, ezzel párhuzamosan az eddigi ideiglenes terelőutak útvonala is megváltozik.

Mint ismert, Monort két lehajtón keresztül is meg lehet majd közelíteni az új nyomvonalú gyorsforgalmi útról. A város határát Péteri és Gomba felé elhagyva hónapok óta nyomon követhető a beruházás előrehaladása. A kialakításra kerülő csomópontok közül előbb az M4-3112 számú út (Monor és Gomba között) keresztezésénél épített közúti felüljárót vehetik birtokba a közlekedők, várhatóan május végén.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A Monort Péterivel összekötő út jelenlegi nyomvonala megváltozik a beruházás nyomán, így ezen az útszakaszon előbb május végétől, egy sávon közlekedhetnek majd, jelzőlámpás irányítás mellett. A csomópontban kialakított közúti felüljárót várhatóan július közepétől adják át a forgalomnak. A Monorról a fővárosba közlekedőket szintén érinti majd, hogy a 4603-as út – mely Üllőt és Gyömrőt köti össze - és a 4-es főút csomópontját május közepén ideiglenesen újra forgalomba helyezik a magyarepitok.hu oldal információi alapján.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Az M4-es Üllő és Cegléd közötti szakaszát két évvel ezelőtt kezdték el építeni, a 44 kilométeres szakaszon belül a városunkat is elkerülő Üllő-Albertirsa közötti 30 kilométeres szakaszt a Duna Aszfalt Kft. és az EuroAszfalt Kft. konzorciuma kivitelezi. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. honlapján megjelent tájékoztatás szerint az Üllő és Ceglédbercel közötti szakasz forgalomba helyezésére legkorábban 2019. év végén lehet számítani.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu