Forgalomkorlátozások június 1-jén

2019. május 20., hétfő, 10:53

Idén immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre városunk legismertebb programja, a Borvidékek Hétvégéje. Péntek délutántól a monori borok főszereplésével, kisszínpadi programok mellett leshetnek be a másnapi, országos fesztivál előkészületeibe. Szombaton pedig a megszokott, egyedi hangulatú eseményen kóstolhatjátok az ország 22 borvidékének kínálatát Monoron!

Az eseményre, a szombati napon kilátogató vendégek biztonsága miatt és szervezési okokból június 1-jén lezárásra kerül a gépjárműforgalom elől több, a Strázsa-hegyre vezető útszakasz. A szervezők ezzel a Monorra érkező több ezer látogató biztonságos gyalogos közlekedését, valamint a rendezvényen fontos kisvonat járat menetrendjét biztosítják.

A gépjárműforgalom elől 10:00-23:00 óráig lezárásra kerül a
- Strázsahegyi dűlő; a Csokonai utca-Strázsahegyi dűlő kereszteződésétől
- Mendei út; az Acsádi utca-Mendei út kereszteződésétől
- Rizling dűlő; a Locsodi utca-Rizling dűlő kereszteződésétől

A rendezvény központi tere a Szent Orbán-tér megközelíthető gyalogosan, kerékpárral vagy a Vigadó – Szent Orbán-tér útvonalon 11:00-22:30 között közlekedő kisvonattal.

A pincetulajdonosok és a rendezvény szervezésében érintettek behajtási engedélyt kérhetnek a Vigadó Kulturális és Civil Központ irodáiban. Felhívjuk figyelmüket, hogy az esti Ocho Macho  koncert miatt, 19 óra után behajtási engedéllyel is csak a Leányka dűlőig („háromház”) közlekedhetnek! Kérjük a 19:00 és 23:00 óra között gépjárművel távozókat, hogy a Mendei út vagy a Locsodi út irányában hagyják el a rendezvény területét! 

A gépkocsival érkezőknek ingyenes parkoló áll rendelkezésükre közvetlenül a vendégváró pincéknél végződő Locsodi úton (GPS: 47.371226, 19.444667). A parkolót, a Monort Péterivel összekötő úton haladva, Monort Péteri felé elhagyva, a táblákkal jelölt ponton jobbra lekanyarodva, a Bereki-dűlőn keresztül közelíthetik meg. A parkolóba vezető földúton kérjük, hogy az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek! A főútról lekanyarodás GPS pontja: 47.366020, 19.426768.

Emellett javasoljuk a városközpontban található parkolók használatát, ahonnan a kisvonat járat segíti a közlekedést.

Előre is köszönjük a lakosság megértését és közreműködését! Vigadó Kulturális és Civil Központ