Kruchió László érdemelte ki idén a Monorért Emlékplakett és Oklevél kitüntetést

2019. március 15., péntek, 16:20

Immár harminc éves hagyomány Monoron, hogy a várossá avatás évfordulóján, nemzeti ünnepünkön, március 15-én adják át a legrangosabb városi kitüntetéseket. Monor Város Önkormányzatának képviselő-testülete városunk érdekében végzett kiemelkedő közhasznú tevékenysége elismeréseként, a helyi közösséget építő, önzetlen munkájáért Kruchió László részére Monorért Emlékplakett és Oklevél kitüntetést adományoz.

Kruchió László 1980. február 18-án született. A monori Kossuth Lajos Általános Iskola biztos alapokat adott a továbbtanuláshoz. A Kecskeméti Főiskola Kertészeti Karán diplomázott, miközben Erasmus ösztöndíjasként Németországban is folytathatott kertészeti tanulmányokat, ahol elsajátíthatt a virágkötészet és virágdekoráció újszerű, modern stílusjegyeit. A főiskolai évek alatt számos megyei és országos virágkötészeti versenyen vett részt. A főiskolai éveket követően is több helyen szervezett kiállításokat, rendszeresen versenyez.

Éveken keresztül Padovában és Drezdában is dekoráció és standkülöndíjban részesült, majd 2018-ban Drezdában megnyerte az európai virágkötő versenyt, a közönségdíjat is elhozta. 2019-ben nyarán is, a szervezők meghívására ő képviseli országunkat ezen a rangos versenyen.

Monor városának standját is ő készítette az Utazás kiállításon, amely a kiállításnak egyik legszebb, legtöbbet fotózott standja volt. 2004-től a Magyar Orchidea Társaság évenkénti rendszeres, a budapesti Vajdahunyadvárban megrendezésre kerülő, tavaszi illetve őszi kiállításának a művészeti vezetője. Több, nagy budapesti luxusszállodával, étteremmel tartós szerződése van. Dekorálja a budai Sándor Palota épületét, készíti a delegációk protokolldíszeit és a delegációkat fogadó csokrokat.

Nemzetközi és jelentős hazai munkássága mellett mindig fontosnak tartotta és tartja, hogy a város díszítésben, szebbé varázsolásában is részt vegyen. 2007-ben az ő kezdeményezésére kerül felállítás a város első adventi koszorúja; Ő állítja össze a nemzeti ünnepek, fontosabb rendezvények színpad dekorációját, illetve a megemlékezés koszorúit, különböző alkalmakkor csokrokat, asztali díszeket.

A Vigadóval együttműködve évek óta nagy sikert arat az általa megálmodott és megvalósított, két héten át látogatható ádventi kiállítás a Vigadó Dísztermében. Rendszeres közreműködője a városi karácsonyi ünnepségeknek, díszíti a város karácsonyfáját. A katolikus nagytemplom rendszeres, de főleg annak ünnepi díszeinek készítője; nélkülözhetetlen közreműködője a Templomok éjszakája és az egyházi farsang
programoknak.Laci a plébánián is sok feladatot vállal. Barátja, Paszternák Tamás atya mellett feleségével, Timivel együtt évek óta ők tartják a jegyesoktatást.

2006. júliusában házasságot kötött igazi társával, Timivel, aki mindenben segíti őt, ha kell, adminisztrál, ha kell, dekorál vele hajnalban. Két kisgyermekük született, 2007-ben Lacika és 2009-ben Kamilla, akiknek boldog, büszke édesapja.