Ha tavasz, akkor Tiszta udvar, rendes ház pályázat Monoron

2019. március 7., csütörtök, 09:03

Négy évvel ezelőtt hirdette meg újra az önkormányzat a "Tiszta udvar, rendes ház" pályázatot, melynek célja, hogy minél több rendezett monori porta is segítse a városkép szépülését. Régebben is hagyomány volt ez városunkban, és bizony kitüntetésnek érezte, akit megtiszteltek vele. Az elmúlt három évben sok családi ház és társasház kapta meg az elismerést; idén ismét lehetőség van részt venni az  az önkéntes városszépítő kezdeményezésben.

A rendezett konyhakerteket is értékeli a bizottság

A tavalyi év egyik fontos változása volt, hogy az adható címek száma nincs korlátozva. Így minden pályázó - természetesen akinek portája kellően rendezett - megkaphatja az elismerést. A kiírás szerint várják családi ház, társasház, telephely, valamint utca és utcaszakasz kategóriákban a jelentkezéseket. Családi ház kategóriában emléktáblát és oklevelet; utcák, illetve utcaszakaszok vándorkupát kapnak elismerésül.

A pályázatokat május közepéig kell leadni, a részletes pályázati kiírás szerint. A szépen parkosított udvarok mellett érdemes a rendben tartott kiskertekkel is részt venni a programban; a bíráló bizottság tagjai a konyhakerteket is pozitívan értékelik, hiszen legalább annyi odafigyelést igényelnek, mint a parkosított kertek.

A részletes pályázati felhívás ide kattintva érhető el: Tiszta udva, rendes ház

Monori társasházak is szerepeltek minden évben a díjazottak között