Úszóversennyel folytatódik a Város Legsportosabb Iskolája vetélkedő

2019. február 21., csütörtök, 08:27

A tanévről-tanévre megrendezésre kerülő Monor Város Legsportosabb Iskolája játékos verseny folytatódik a tavaszi hónapok közeledtével. A monori iskolák között zajló vetélkedő során hét számban mérik össze ügyességüket és gyorsaságukat a helyi diákok.

Ősszel két versenyszámban már rendeztek versenyt a közreműködő intézmények és szervezetek. Hagyományosan az első sport a sorban a streetball verseny, a Kossuth Lajos Általános iskola szervezésében. A szeptember végén megrendezett szabadtéri versenyen 69 csapatban 276 tanuló vett részt; összesített eredményeik alapján a rendező iskola végzett az első helyen. Októberben a József Attila Gimnázium szervezte a váltófutó bajnokságot, ezt a versenyszámot az Ady Úti Általános Iskola csapata nyerte meg.

Márciusban két újabb sportág versenyei következnek: előbb az úszóversenyre kerül sor, majd a sakkverseny következik. A Monori SE Úszószakosztálya, a Monori Úszóiskola és a Kövál Zrt.-vel közös szervezésében március 5-én mérik össze gyorsaságukat a diákok a Városi Uszodában. A versenykiírás és a jelentkezési lap is elérhető honlapunkon, IDE kattintva. A hónap végén pedig a Vigadó Kulturális és Civil Központ bonyolítja le a Suli Sakk Kupát. A tanév végéig pedig további három szám kerül sorra: síkfutás, labdarúgás és terepkerékpár versenyekre várják még a helyi általános és középiskolásokat. 

A mindig jó hangulatú, játékos vetélkedők összesített eredményei alapján májusban derül ki, hogy melyik iskola legsportosabb a városban!