Monori úszó is bekerült a Jövő bajnokai programba

2019. február 13., szerda, 14:28

2019. január végén a budapesti Tüske Uszodában rendezték meg az ország kilenc régiója részvételével az évenkénti össz-régiós csapatversenyt. A ország legígéretesebb úszóit felvonultató mezőny közel 300 indulójának részvételével lebonyolított viadalon Bock Luca képviselhette a Monori SE Úszószakosztályát.

Luca még 2018 szeptemberében került be a Magyar Úszó Szövetség utánpótlás programjába, ahol a Pest Megyei Régió 32 fős keretében szerepelhetett. A saját korosztályát figyelembe véve minden régióban összesen 4 lány és 4 fiú alkothatja az adott régiót, így ennek tekintetében elmondható hogy egy igen szűk csoportba jutott be a Monori SE úszója. Ebbe a programba időeredmény, illetve az országos bajnokságokon elért helyezés alapján történő kiválasztás útján lehet bekerülni. A remek szervezéssel lebonyolított versenyen a régiók több olimpiai bajnok kíséretében (többek között Kovács Ági, Risztov Éva, Szabó József) vonultak fel a megnyitón és a MUSZ elnöke (Dr. Wladár Sándor) a felnőtt szövetségi kapitány (Dr. Sós Csaba), valamint az utánpótlás szövetségi kapitány (Petrov Iván) figyelő szemei előtt versenyezhettek.

A csapatversenyben az egyes versenyzők helyezésüknek megfelelően kaptak pontokat ami a végelszámolásnál összeadódva kialakította a végeredményt a régiók között. A Pest Megyei régió egyetlen ponttal lemaradva a dobogóról az 5. helyen végzett. Ehhez Luca is nagy mértékben hozzájárult hiszen 100m mellúszásban 2 mp-et javítva az egyéni csúcsán az előkelő 5. helyezést szerezte meg az ország legjobbjai között.

Forrás: Monori SE Úszó szakosztály