Hamarosan új épületbe költözhet a Tankerületi Központ

2019. február 20., szerda, 08:05

Befejeződött a korábban kisegítő iskolaként funkcionáló épület felújítása a Petőfi Sándor utca és a Széchenyi utca sarkán. Az egykori fogorvosi rendelő és lakóháza szinte az eredeti ál­lapota szerint újult meg; a patinás épületben a Klebelsberg Központ Monori Tankerületé­nek irodái kapnak helyet.

Dr. Hrutkáné Molnár Monika tan­kerületi igazgató a Strázsa újság januári számában így számolt be a birtokbavételről: - A munkálatok befejeződtek, a kivite­lező átadta az épületet, melyet a Klebels­berg Központ vagyonkezelésbe vett az ön­kormányzattól. A belső terek és a komfort kialakítása még folyamatban van, az ebéd­lőt a saját igényeinkhez szeretnénk igazítani, illetve a recepciós helyiségben is szükség van további belső munkákra. A belső ud­var és a parkolók nem készültek el, ezeket a kivitelező időjárástól függően a következő hónapokban fogja befejezni. A tankerületi központ várhatóan tavasszal tudja birtokba venni a felújított épületet, az ünnepélyes át­adásra ezt követően kerülhet sor.

Az épület mellett a Petőfi utca Virág utca és Széchényi utca közti szakasza is megújul – mondta el Zsombok László polgármester. Az önkormányzat tervei szerint egy forga­lomcsillapított, díszkővel és térburkolatokkal ellátott parkosított környezetet alakítanak ki a közterületen. Az utcaszakasz rehabilitáci­ójára várhatóan a következő hónapokban kerül sor. Az épület és a közterület felújítása Belügyminisztériumi forrásból valósul meg, az önkormányzat erre a célra két évvel ez­előtt 450 millió forint támogatást kapott.