Egyházak és intézmények összefogásával valósultak meg az adventi programok

2019. január 3., csütörtök, 09:05

A tavalyi év adventi időszaka is gazdag programkínálattal telt Monoron, az "Ünnepi fényben" című rendezványsorozat keretében. Az év utolsó hónapjában egyházi közösségek és intézmények összefogásával tucatnyi programlehetőség várta az érdeklődőket. Évek óta tartó szép hagyomány folytatódott, az Angyali üdvözlet című kiállítás megnyitójával vette kezdetét az adventi programok sora, Kruchió László és Anka Margit kiállítását több mint ezren látták a Vigadóban!

Az adventi gyertagyújtások során első alkalommal, december első vasárnapján a két református gyülekezet adott szolgálatot. Közreműködött a református egyház kórusa, Schaller Tamás és Vladár István lelkipásztorok. Dr. Zsombok László polgármester gyújtotta meg az első adventi gyertyát és a város nevében köszöntötte az érdeklődőket.

December 9-én a baptista egyház kórusának énekeit hallgathatták meg, köszöntőt mondott Matuz József lelkipásztor. Ezen a héten több alkalomra is várták az érdeklődőket. A Vigadóban csütörtökön a zeneiskola, pénteken az Ady Úti Általános Iskola Forrás kórusa adott adventi hangversenyt. Vasárnap a református nagytemplomban jótékonysági koncertre látogathattak, ahol Mocsári Károly és barátainak közös koncertjére került sor. Advent harmadik vasárnapján az evangélikus közösség kórusát, és lelkipásztorukat Sánta Józsefet hallhatták.

Az idei évben az utolsó gyertyagyújtásra a karácsonyi ünnepséggel együtt került sor - az időjárásra tekintettel a katolikus templomban -, ahol köszöntőt mondott Pogácsás Tibor államtitkár és Paszternák Tamás plébániai kormányzó. Az ünnepi hangulatról a katolikus egyház közössége misztériumjátékkal és a Monori Strázsák Néptáncegyüttes betlehemes előadással gondoskodott. Karácsony napjaiban és előestéjén pedig ki-ki a felekezete szerinti templomban élhette át újra a közösségi programokat.

Köszönjük az egyházak közreműködését az adventi időszakban, az ő segítségükkel valóban gazdag programokkal készülhettünk a karácsonyra! Az eseményeken készült fotókat az alábbi albumban tekinthetik meg: ÜNNEPI FÉNYBEN.