Rangos küzdősport versenyeket rendeztek Monoron

2018. december 4., kedd, 15:28

November utolsó hétvégéjén országos szinten is jegyzett, rangos taekwon-do és birkózó versenynek is házigazdája volt városunk.

Az idén átadott Városi Sportcsarnokban szervezte a Monori SE ITF Taekwon-do szakosztálya a diákok sportági olimpiáját gyermek, serdülő, ifjúsági, és felnőtt korosztály részére. A szombati versenyre szép számmal jelentkeztek diákok, akik küzdelem és formagyakorlat kategóriákban, a fenti korcsoportok szerint mérték össze tudásukat.

Másnap, vasárnap Monoron dőlt el a birkózók legrangosabb hazai csapatversenye, miután a helyi klub birkózó szakosztályának közreműködésével városunkban rendezték az extraliga csapatbajnokság visszavágó csapattalálkozóit. Az extraligában az ország hat legjobb birkózó csapata két fordulóban, tavasszal és ősszel méri össze egymással erejét. A versenyen több nemzetközi és magyar bajnok is részt vett, többek között a kétszeres világ- és Európa bajnok Bácsi Péter.

Fotó: birkozoszov.hu

A hat csapatos körmérkőzések során egészen az utolsó mérkőzésig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyeri meg az idei bajnokságot. A várakozásoknak megfelelően a Pénzügyőr és az ESMTK csapott össze az aranyért. A csapattalálkozó 4-4-el végződött, ám mivel az odavágók során a csepeliek 5-3-ra nyertek, így ők érdemelték ki a csapatbajnoki címet. A dobogó harmadik fokára a Ceglédi VSE állhatott fel, míg a kieső együttes a Csepeli BC lett.

A tervezésekor is többfunkciós épületként megálmodott sportcsarnok lehetőségeit jól mutatja, hogy sikeresen megszervezett sportesemények és népszerű kulturális programok folyamatosan váltják egymást. A sportkedvelőket az idei évben még első osztályú kézilabda és NBII-es kosárlabda mérkőzések várják; zenében az évet pedig a Wellhello és a Follow The Flow zenekarok zárják december 28-án!