Közösségi sütöde a Tabánban

2018. december 11., kedd, 08:31

Közösségi alapon működő sütöde alakult Monor Tabánnak nevezett városrészén, a Kisfaludy utcában. Az Elfogadás Sütőipari Szociális Szövetkezet tagjai között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is megtalálható. A közösségi kezdeményezés célja, hogy jó minőségű, házi jellegű aprósüteményeket készítsenek természetes alapanyagokból, tartósítószer mentesen. Talán ennél is fontosabb, hogy a sütödei munkával értékteremtő tevékenységet biztosítsanal a helyi asszonyoknak.

- Hosszú távú cél, hogy fenntartható és a közösséget támogató, annak példát mutató tevékenységgel járuljanak hozzá a szegregátumban élők szociális és munkaerő piaci helyzetének javulásához - olvasható a célkitűzés a Strázsa újság legutóbbi számában is.

- A sütődei munka, mint jövedelem kiegészítő tevékenység a telepi nők társadalmi beilleszkedését segítő tevékenységként hozzájárul a női esélyegyenlősség és foglalkoztatás megteremtéséhez - mondta el Deákné Juhász Katalin, a közösségi szövetkezet egyik kezdeményezője.

A sütödében többek között pogácsák, piték, aprósütemények és bejgli is készül; illetve lehetőség  van akár diabetikus termlkek rendelésére is. A sütödében készül termékek szerdánként a városi piacon is megvásárolhatóak! A programról és a sütöde termékeiről bővebb felvilágosítást kérhetnek Deákné Juhász Katalintól a 06-30/653-21-10-es telefonszámon, vagy a juhasz.katalin@maltai.hu e-mail címen.