Anyagilag is hozzájárul az önkormányzat a közbiztonság fenntartásához

2018. december 12., szerda, 14:44

A Strázsa újság legutóbb megjelent számában is olvashatnak az önkormányzat közbiztonságért tett intézkedéseiről. A városvezetés kiemelten kezeli a témát, az egyik legfontosabb közügyként tekint a közbiztonságra. Ennek érdekében az önkormányzat szorosan együttműködik a Monori Rendőrkapitánysággal, munkájukat különböző támogatásokkal is segíti.

A városban szolgálatot teljesítő járőrpár éves bértámogatására közel bruttó tizenkét millió forintot fordított saját költségvetéséből a város, és a közbiztonság javítását szolgáló térfigyelő kamerák karbantartására és áramszámlájára is több mint három és fél millió forint jutott. Ezek a költségek éves szinten is beépültek a város költségvetésébe, emellett több esetben is egyedi támogatásokat juttatott a város a monori rendőrség részére.

Korábban másfél millió forint értékben vásároltak járőrautót, és két rendőrségi épület felújításához is hozzájárultak. A kapitányság épületének felújítására egymillió forint, míg a telepi városrészen található szálló felújítására másfél millió forint támogatást szavazott meg a képviselő-testület. A rendőrség és társszervei által szervezett Kék lámpás napot négy év alatt egymillió forinttal segített az önkrományzat. A rendőrség mellett természetesen a helyi polgárőr egyesület tagjai is hozzájárulnak a közbiztonság fenntartásához; az ő munkájukat évente másfél millió forint körüli összeggel támogatja a város. A rendfenntartó szervek egész éves munkáját ezúton is köszönjük!