Karácsonyváró programok Monoron

2018. november 22., csütörtök, 13:50

Idén is gazdag programkínálat várja az adventi időszakban az érdeklődőket az egyházak és intézmények összefogásával. A karácsony előtti hetek programjait a Vigadó Kulturális és Civil Központ koordinálja, ezek a programok azonban nem valósulhatnának meg a közreműködő szervezetek nélkül.

Évek óta tartó, szép hagyomány, hogy az Angyali üdvözlet című kiállítás megnyitójával veszi kezdetét az adventi programok sora.  A Vigadó Dísztermét mesevilággá változtató kiállítás megnyitóját november 23-án 19 órától szervezik, melyre szeretettel várják az érdeklődőket! Kruchió László munkáiból idén egy meseerdőt járhatnak be, melyhez társkiállítóként idén Anka Margit csatlakozott, az általa készített angyalkákkal. A kiállítást advent első vasárnapjáig, az első gyertyagyújtást követően 18 óráig látogathatják.

Az adventi gyertagyújtások során első alkalommal, december első vasárnapján a két református gyülekezet ad szolgálatot; december 9-én a baptista egyház kórusa; advent harmadik vasárnapján pedig az evangélikusok közössége. Újdonság az idei évben, hogy az utolsó gyertyagyújtásra a karácsonyi ünnepséggel együtt kerül sor, ezt december 22-én tartják majd. Ezen a napon a katolikus egyház közössége élő betlehemmel és a Monori Strázsák Néptánc Egyesület  gondoskodik. 

A Vigadó Díszterme két alkalommal is hangversenynek ad otthont az adventi időszakban. Előbb az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Monori Tagintézménye tanulóinak évzáró koncertjét szervezik december 13-án; melyet másnap a Forrás kórus karácsonyi hangversenye követ. Jótékonysági hangversenyt szervez a Református Nagytemplomi Gyülekezet is, melyre a harmadik adventi vasárnapon, december 16-án, a gyertyagyújtást követően kerül sor.

Karácsony előestéjén 16 órától várják az egyházak a látogatókat pásztorjátékkal, istentisztelettel, gyermekkarácsonnyal, illetve éjféli misével. Az adventhez köthető eseményeket – akárcsak a képviselő-testület által elfogadott további városi programokat és sporteseményeket – megtalálhatják városunk honlapján is!