Újabb győzelem a labdarúgó NBII-ben

2018. október 1., hétfő, 14:05

Hétvégén már a 10. fordulót rendezték a labdarúgó bajnokság második osztályában, a Merkantil Bank Ligában. A BSS Monor a Vác ellen szerezte meg újabb győzelmét az idei szezonban.

Az augusztus végén kezdődött pontvadászat jól indult az újonc monori csapatnak, hiszen az első fordulóban az első pontot, majd a következő játéknapon az első győzelmet is sikerült megszerezni. A jó kezdést azonban rossz széria követte, - egy döntetlen mellett - sorra egygólos vereségeket szenvedett az együttes. Mindezt úgy, hogy a mutatott játék és a statisztikai adatok alapján is a mezőny középső harmadában lehetett volna helye a csapatnak.

A monori csapat másodszor örülhetett győzelemnek az idei bajnokságban 
Fotó: Szabó Kriszti I monorlabdarugas.hu

Vasárnap a tabella közepén álló Vác FC-t fogadta hazai pályán – az óbudai albérletben – a Monor. A szokásos nézőszámnak mondható, közel 500 látogató előtt rendezett összecsapáson hamar megszerezte a vezetést városunk csapata. A 8. percben egy jól vezetett kontratámadásból sikerült gólt szereznie Szerencsi révén a Monornak. Ezt követően a vendégcsapat átvette a kezdeményezést, folyamatosan nyomás alá helyezve a monori kaput. A védelem, és a kapus Bozsó azonban nagy napot fogott ki, tudatosan – olykor bravúrokat bemutatva – őrizték az előnyt. A ritka hazai támadások egyikéből azonban sikerült megduplázni a vezetést, a végig jól játszó Fülöp Noel fejelt egy szögletet követően a kapuba! A mérkőzés vége ezúttal is izgalmas lett, hiszen a Vác negyed órával később szépített, az egyenlítő gólt azonban már nem tudta megszerezni!

Horváth Dávid a klub honlapján értékelt a győzelem után: – A legutóbbi mérkőzéseken is tették a dolgukat a fiúk, csak az eredményességen ez nem látszódott meg. Régen volt alkalmunk megízlelni a győzelem ízét, nagyon örülök, hogy ezúttal sikerült. Az elmúlt fordulókban gyakran maradtunk kifejezetten jó játékkal pont nélkül, most nagyot küzdöttünk, értékesítettük helyzeteinket, és a rég várt győzelem sem maradt el. Szép volt fiúk!    

A győztes gólt szerző Fülöp Noel
Fotó: Szabó Kriszti I monorlabdarugas.hu

Hasonlóan koncentrált játékra lesz szükség a csapattól a következő fordulókban is, hiszen három idegenbeli csata vár az együttesre. Ha sikerülne idegenben is elkezdeni gyűjtögetni a pontokat – eddig minden egységünket hazai pályán szereztük – lenne esély elmozdulni a kiesést jelentő 18. pozícióból. Erre a következő fordulóban lehet leginkább esély, a tabella 11. helyén álló Dorog ellen. Ezután az ötödik Soroksár és a második Gyirmót elleni mérkőzések következnek. Bízunk a jó folytatásban, és reméljük, hogy az Érd ellen sikerül október végén a Magyar Kupában a továbbjutás. Így akár újra monori pályán láthatnánk játszani a monori kék-fehér csapatot!