Hagyományos programok rendhagyó időpontban a hétvégén

2018. október 4., csütörtök, 10:07

Október első hétvégéjének programkínálatát az október 6-i nemzeti gyásznap határozza meg, mely ebben az évben szombatra esik. Évek óta megrendezésre kerülő programok várják az érdeklődőket, az eddigiekhez képest szokatlan időpontban.

Az aradi vértanúk tiszteletére városunkban az Ady Úti Általános Iskola szervez megemlékezést, melyet idén pénteken rendeznek. A tantestület és a diákság tisztelettel várja az emlékezni vágyókat 2018. október 5-én, pénteken 18.00 órakor az iskolában szervezett ökumenikus imaórára és az azt követő gyertyás-fáklyás felvonulásra a Kossuth szoborhoz. Október 6-án immár harmadik éve szerveznek megemlékezést azon monori hősök emlékére, akik végigharcolták az 1848/1849-es szabadságharcot. Ezen a napon 17:30-kor várják a résztvevőket a református temetőben.

Szombaton egy örömteli, országos esemény is kötődik városunkhoz, a nyár közepén Monoron forgatott Borbás Marcsi és a Gasztroangyal stábja, a városunkban készült adást október 6-án, szombaton 17 órától láthatják a Duna Televízióban! A kamerák lencséin keresztül egészen új arcát ismerhetik meg településünknek! Marcsi megkóstolja a helyi fürjtojást, gombászni indul, és segédkezik a habos isler elkészítésében is.

Idén – épp a szombati napra tekintettel –, a szokásoktól eltérően vasárnap, október 7-én kerül megrendezésre a Monori Gazdakör által szervezett Szüreti felvonulás és a Monori Lokálpatrióta Egylet jótékonysági főzése! A 26. alkalommal szervezett felvonulás a jól megszokott Kistói út – Kossuth Lajos utca – Ady Endre utca – Móricz Zsigmond utca útvonalon szórakoztatja az érdeklődőket. A jótékonysági főzésen részt vevőket a piaccsarnokban várják majd vasárnap délután. A finom ételek fogyasztásával ezúttal is egy monori családon segíthetnek, egy kislány gyógykezelését támogatja majd a befolyt bevételből a szervező Monori Lokálpatrióta Egylet.

A sportot kedvelők szombaton délután a második számú monori felnőtt labdarúgócsapat mérkőzésére látogathatnak el, a megyei II. osztályban az Aranyszarvas SE látogat Monorra. Vasárnap pedig ismét első osztályú kézilabda mérkőzésnek ad otthont a Városi Sportcsarnok: a Vecsési SE a Balatonfüred ellen próbálja meg megszerezni első pontjait a K&H kézilabda ligában.

Jövő hétvégén is hasonlóan sűrű program várja majd a szabadidő aktív eltöltésére vágyókat Monoron! Első alkalommal ad koncertet városunkban az ország egyik legismertebb férfi énekese Molnár Ferenc Caramel! A szolnoki születésű énekes 2005-ben került a zenei köztudatba, népszerűsége azóta is töretlen. Ismertségét jól mutatja, hogy addig három önálló koncertet adott 12 000 ember előtt a Papp László Budapest Sportarénában. Rajongótábora folyamatosan növekszik, szerzeményeit 100 milliónál többször hallgatták meg a YouTube-on! Vasárnap pedig első alkalommal rendezik meg a Monori Pincebörzét, ahol könnyen pincetulajdonossá válhatnak az érdeklődők!