A monori temetőkben is készülnek mindenszentek és halottak napjára

2018. október 29., hétfő, 09:50

Az elmúlt évekhez hasonlóan a helyi sírkertekben is felkészültek a közelgő forgalmas napokra, egész héten meghosszabbított nyitva tartás várja a temetőbe látogatókat.

Október 29. és november 4. között, reggel 7 órától egészen 21 óráig várják az emlékezni érkezőket. Ebben az időszakban a temetők nagykapui is nyitva állnak, a fenntartó kéri a közlekedőket, hogy indokolt esetben, mozgásukban korlátozott utasokkal hajtsanak be a sírkertek területére!

Kérjük, hogy az emlékezés napjain fokozott figyelemmel közlekedjenek , hiszen városunkban is több ezren látogatják a temetőket a napokban! Az önkormányzat ilyenkor nem alakít ki rendkívüli forgalmi rendet; az elmúlt időszakhoz hasonlóan a Monori Polgárőr Egyesület tagjai segédkeznek a forgalomirányításban. Emellett fokozott rendőri jelenlétre számíthatnak a fő közlekedési utak mentén és természetesen a temetőkhöz vezető útvonalakon. A rendőrség részletes felhívását az alábbi linkre kattintva olvashatják: Mindenszentek és halottak napja.

A sírkertekben a megnövekedett látogatói közönség részére a Kövál Nonprofit Zrt. négy mobil toalettet is biztosít. Az üzemeltetők kérik, hogy a gyertyákat, mécseseket körültekintően helyezzék el; a tűzveszély az elmúlt hetek száraz időjárása miatt fokozottan fennáll. Kérik a lakosságot, hogy a sírgondozáskor keletkezett hulladékot minden esetben a legközelebbi szeméttárolóba helyezzék el!

Kérjük türelmüket, hogy a szomorú ünnepnapok a megemlékezésről és a kegyeletről szólhassanak minden látogató számára!

A videót és a fotót Várszegi József készítette.