Sportparkkal bővül a város

2018. szeptember 13., csütörtök, 08:27

A tervek szerint még októberben elkészül a szabadtéri sportpark a Péteri úton. A 2015-ben átadott grundpálya melletti területen tovább bővülnek a sportolni vágyók lehetőségei. A 150 m2-es parkban több mint 25 eszközt telepítenek a következő hetekben.

Elsőként a felújított Tavas parkban jelentek meg Monoron a kültéri testedző eszközök. A szabadtéri mozgást biztosító, ingyenes gépek átadásuk óta népszerűek, a jó tapasztalatokra építve városunk vezetői folyamatosan keresték a lehetőséget, hogy újabb helyszínen biztosíthassanak teret a sportolásra. Erre a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében kiírt pályázat nyújtott kiváló lehetőséget. A pozitív döntésről tavasszal érkezett az értesítés, mely alapján a napokban kezdődhet meg a kivitelezés.

A tervek hamarosan valósággá válnak

A munkaterületet már átvette a beruházó, aki a tervek szerint jövő héten megkezdi a munkát. Az új sportparkban 150 m2-en 26 eszköz használhatnak majd az érdeklődők. Lehetőség lesz fekvőtámaszkodó, függeszkedő, húzódzkodó, tolódzkodó, has- és hátizom erősítő gyakorlatok elvégzésére is. Első ütemben az eszközök talapzatát és a park burkolatának alapját készítik majd el, majd sor kerül az eszközök telepítésére és a gumiburkolatot elhelyezésére is.  

A kivitelezés várhatóan október közepén fejeződik be, így már a tél beállta előtt birtokba vehetik a monoriak az új szabadtéri sportparkot!

A fotók illusztrációk!

Kecelen már elkészült a D típusú sprtpark. Fotó: kecel.hu