Negyedik alkalommal rendezték meg Monoron a Kéklámpás napot

2018. szeptember 12., szerda, 08:18

Rendőrök, mentősök és tűzoltók munkájába is bepillantást nyerhettek az érdeklődök a monori sportpályán megtartott rendezvényen.

Monoron, a városi sportpályán rendezték meg a már rendhagyónak számító Kéklámpás Napot 2018. szeptember 8-án, amelyen a Monori Rendőrkapitányság munkatársai, valamint a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei és baleset-megelőzési szakemberei is részt vettek - a mentőszolgálat, katasztrófavédelem és a tűzoltóság munkatársai mellett.

A rendezvény célja ezúttal is az volt, hogy a lakosság kicsit közelebb kerülve az egyenruhásokhoz, betekintést nyerjen, ezáltal pedig jobban megismerje a rendőrök, a tűzoltók és a mentők munkáját és felszereléseit. A szervezők emellett látványos és szórakoztató programokkal is várták az érdeklődőket, akik a kutyás bemutatók és a motoros rendőrök produkciójának megtekintése mellett hasznos baleset-megelőzési tanácsokat kaphattak a rendőröktől. A gyerekek játékos formában tehették próbára tudásukat az alapvető közlekedési szabályok terén, a kerékpárosoknak pedig lehetőséget biztosítottak a BIKESAFE program keretein belül a kerékpárok regisztrálására. A nap folyamán sor került a gyerekek részére kiírt rajzverseny, valamint a felnőtt csapatok főzőversenye eredményeinek kihirdetésére is.

A rendezvényen részt vettek a Ter­rorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is, az általuk bemutatott BTR szolgálati jármű most is nagy sikert aratott, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tonfacsoportja pedig látványos bemutatót tartott. A program zárásaként egy szimulált baleset helyszínén komplex mentési bemutatót tekinthettek meg az érdeklődők, akik idén is nagy számban látogattak ki a monori Kéklámpás Napra.

Forrás és fotók: police.hu