Korosztályok programjaival búcsúzik a szeptember

2018. szeptember 27., csütörtök, 13:30

Az ősz első hónapjának utolsó napjaiban különböző korosztályok érdeklődésére számítanak a hétvége során. Pénteken kora este a Vigadó Kulturális és Civil Központ beltéri programjainak kezdeteként Pilát Gábor párkapcsolati tanácsadó és szerző érkezik Monorra. A sikeres könyveket is megjelentető – korábbi üzleti coach – azoknak ajánlja Tabuk nélkül a párkapcsolatról című előadását, akik még nem találták meg a társukat, szeretnék megjavítani párkapcsolatukat vagy még jobbá kívánják tenni azt.

Másnap, szombaton reggeltől a kisgyermekes családok veszik birtokukba a Művelődési Házat, ekkor rendezik az Anyatejes Világnapot. A Védőnői Szolgálat munkatársai idén már 15. alkalommal várják az érdeklődőket! A kilenc órakor kezdődő megnyitót követően monori óvodások műsorát láthatják majd. A rendezvényen egészségügyi szűrővizsgálatokon, többek között tüdőszűrésen is részt vehetnek, és természetesen a babafotó pályázat eredményhirdetésére is sor kerül.

Vasárnap már az idősebb korosztály lesz a Művelődési Ház vendégköre, ezen a napon köszönti az önkormányzat az Idősek Világnapja alkalmából a monori nyugdíjasokat. Ebből az alkalomból köszönti majd Zsombok László Monor város polgármestere a résztvevőket, akik előzetesen a Vigadó elérhetőségein tudnak regisztrálni az eseményre. A rendezvényen műsort ad  a Héthatár Együttes, akik közismert operett részletekkel és magyar nótákkal várják a közönséget.

A szeptembert követő napok-hetek is gazdag programkínálattal érkeznek majd. A Dr. Borzsák István Városi Könyvár október első hetében több érdekes programja várja a látogatókat az Országos Könyvtári Napok keretében. Szintén ugyanebben az épületben, október 2-án a Zene Világnapja alkalmából szervezett hangversenyen avatják fel a monori zeneiskola új zongoráját! Az október 6-i nemzeti gyásznap alkalmából több megemlékezést is szerveznek városszerte, és emiatt – rendhagyó módon – október 7-én, vasárnap lesz a Monori Gazdakör által szervezett Szüreti felvonulás. 

A képviselő-testület által elfogadott városi programterv alapján szervezett programokat - köztük egyesületek, intézmények, civil szervezetek programjaival; sporteseményekkel és a Vigadó Kulturális és Civil Központ eseményeivel - az alábbi linkre kattintva olvashatják: ESEMÉNYNAPTÁR.