Hétvégén ismét programok sokasága lesz Monoron

2018. szeptember 19., szerda, 09:23

A családokat és fiatalokat az Autómentes Nap várja; a népzene és néptánc kedvelőit a hagyományos monori találkozó; míg a beltéri programok iránt érdeklődőket a nyitott templomok éjszakája! Eközben nemzetközi taekwon-do verseny és labdarúgó mérkőzések is szerepelnek a kínálatban!

A kora őszi napsütéses időjárás remélhetőleg szombatig kitart, hiszen családi nappal búcsúzik a szabadtéri programoktól a Vigadó Kulturális és Civil Központ. Az uszoda melletti játszótérhez szervezett, ingyenesen látogatható Autómentes Nap programjainak összeállításánál igyekeztek a családok minden tagjára gondolni a szervezők. A legkisebbeket népi játékok, trambulin, lábhajtású gokartok és labdás játékok várják; az idősebbek drótkötélen, függőhídon, rekeszépítésben és különleges kerékpárokon próbálhatják ki ügyességüket.

A népi kultúra iránt érdeklődőket várja a Monori Néptánc és Népzenei Találkozó. A jól bevált hagyományokkal idén sem szakítottak a szervezők, látványos felvonulással veszi kezdetét a program 15 órától. A résztvevő csoportok népviseletben történő felvonulása minden évben érdekes színfoltja városunknak, akárcsak a Petőfi Sándor utcában tartandó utcatánc. A Művelődési Házban folytatódik a nap, a résztvevő monori, gyömrői, maglódi, bényei, csévharaszti és ceglédi néptáncosok és zenekarok fellépésével. Az estét közös táncház zárja majd.

A monori katolikus közösség idén is csatlakozik a Nyitott Templomok Éjszakája programsorozathoz, melynek keretében 22-én 18 órától várják az érdeklődőket. A szentmisét követően változatos programokkal készülnek: kiállítás megnyitó, irodalmi műsor és orgonakoncert is szerepel a programkínálatban. Városunk díszpolgára, Mocsári Károly zongoraművész Megyesi Schwartz Lúciával, Mocsári Emmával és Edőcs Tamással ad koncertet.

A városunkra jellemző gazdag sportkínálatra ezen a hétvégén is számíthatnak az érdeklődők. A Városi Sportcsarnokban nemzetközi taekwon-do verseny várja a küzdősportért rajongókat, míg a Balassi Bálint utcai sporttelepen megye II-es csapatunk is bajnoki mérkőzést játszik.

A képviselő-testület által elfogadott városi programterv alapján szervezett programokat - köztük egyesületek, intézmények, civil szervezetek programjaival; sporteseményekkel és a Vigadó Kulturális és Civil Központ eseményeivel - az alábbi linkre kattintva olvashatják: ESEMÉNYNAPTÁR.