Befejeződött a Kossuth Óvoda felújítása

2018. szeptember 17., hétfő, 14:06

Monor Város Önkormányzata 2017-ben kapott támogatást az „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására”, mely projekt keretében a Kossuth Óvoda felújítására került sor.

A tavaly kezdődött felújítás során először két csoportszoba meleg burkolatának cseréje, majd a régi épületrész utólagos födémszigetelése történt meg. Idén nyáron folytatódtak a munkák az óvoda nyári zárva tartása alatt, újabb négy csoportszoba burkolata lett kicserélve, így minden csoportszobában új burkolat várta vissza az ovisokat a vakáció után.

A régi épületrészben elvégzett munkálatok során felújításra került két gyermekmosdó: új padló és falburkolatok, víz és szennyvíz vezetékek cseréje, gyermek kézmosók és wc-k beszerelése történt meg. A mosdókhoz tartozó előtér, a főfolyosó és a gyermek öltözők festésére is sor került, valamint több belső ajtót is újra cseréltek. Fontos volt az épület komplett elektromos hálózatának felújítása, korszerű energiatakarékos LED lámpatestek kerültek felszerelésre.

Többek között a mosdók, a fűtésrendszer és a világítás felújítására is sor került

Az új épületrészben műanyag nyílászárok lettek beépítve a régiek helyére, így ezzel az utolsó ütemmel befejeződött az épület egészének külső nyílászáró cseréje. A 17 éve működő gázkazán cseréje is megtörtént, korszerű kondenzációs gázkazánra. A fűtési rendszer szabályozása érdekében a radiátorokon termosztatikus szelepek lettek elhelyezve, mely jobb komfortérzetet biztosít, valamint energia megtakarítást is eredményez.

A pályázat a régóta várt felújítás mellett eszközbeszerzést is tartalmazott, erre a következő hónapokban számíthatnak a gyerekek.  A pályázati forráson felül az önkormányzat az óvoda felújítási keretéből kifestette a régi épületrész 4 csoportszobáját is.

A város vezetése az elmúlt időszak jó  gyakorlatát követve, ezúttal is minden munkafolyamatra kért monori vállalkozóktól ajánlatot, aminek eredményeképpen a közreműködő hat kivitelező – egy kivételével – mind helyi kisvállalkozás volt. Az óvoda épületének régebbi szárnya így szinte teljes egészében megújult.