A hét második felében aszfaltozzák a Pilisi utcát

2018. szeptember 24., hétfő, 14:12

Mint arról már korábban beszámoltunk, idén teljes hosszában felújításra kerül a Móricz Zsigmond utca és a Pilisi utca első szakasza. Az érintett útszakasz – a Kistói úttól a Katona József utcáig – a hét második felében kapja meg az új aszfaltborítást. Az önkormányzat jövőbeni szándéka, hogy ilyen útfelújítási munkákat minél tartósabb módon végeztessen el, ezért ebben az esetben is süllyesztett szegéllyel tervezték az 510 méteres szakasz felújítását.

A felújítást követően az úttest mindkét oldala süllyesztett szegéllyel lesz megerősítve

A munkát pályázati úton nyerte el a PUHI-TÁRNOK Kft., amely augusztus végén kezdte meg a kivitelezést. Előbb az útfelület mindkét oldalán kialakításra került a szegély, ezt követi a napokban az aknafedlapok és közműszerelvények szintbehelyezése, valamint a jelenlegi burkolat felmarása. A 25 millió forint értékű útépítés során ezután következhet a felület újraaszfaltozása és a padka rendezése. Emiatt az érintett útszakaszon jövő hét második felében részleges útlezárásokra kell számítaniuk a közlekedőknek (részletes tájékoztató). Az útlezárás ideje alatt a Monor helyi autóbuszjárat terelt útvonalon közlekedik, és nem érinti a Mikszáth Kálmán utca, Katona József utca, Monori Tesz-Vesz Óvoda és Pilisi utca elnevezésű megállóhelyeket.

A jelenlegi útburkolat kellő mélységű felmarása előzi meg az aszfaltozást

Ezzel az útfelújítással újabb szakasza lesz biztonságosabban járható a nagy forgalmú, városi szinten is fontos közútnak. Mint ismert, az állomás utcájának Mátyás király utca – Kistói út közötti szakaszát a nyár közepén már újraaszfaltozta a Magyar Közút Nonprofit Zrt., hamarosan pedig megkezdődik a Móricz Zsigmond utca elejének felújítása is.