Tájékoztató a téli rezsicsökkentésről

2018. augusztus 13., hétfő, 08:39

A Kormány 1364/2018. (VII.27.) Korm. határozatában a téli rezsicsökkentésben nem részesült vezetékes gáz-vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot használó háztartások egyszeri természetbeni támogatásáról rendelkezett. A kormányhatározat alapján, háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be a helyi önkormányzatnál, legkésőbb 2018. október 15. napjáig, amely határidő elmulasztása jogvesztő. Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni szükséges az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható. Az igénylő személynek az adott háztartás a bejelentett lakóhelyének, vagy bejelentett tartózkodási helyének kell lennie. 
Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült (gázszámlából az összeg már jóváírásra került). 
Kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre. 
Az igénybejelentés feltétele annak tudomásul vétele a bejelentő részéről, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása korábban téli rezsicsökkentésben nem részesült. A katasztrófavédelmi szerv szükség szerint további adatgyűjtést, valamint szúrópróbaszerű, helyszíni vizsgálatot is végezhet. Ha a vizsgálat eredményeként valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az önkormányzat szabálysértési, vagy – minősítő körülmény fennállása esetén – büntetőeljárást kezdeményez. 

Részletes tájékoztatás és igénybejelentő nyilatkozat a Polgármesteri Hivatal Jegyzői Irodáján Bajkai Ágnes, illetve Darabánt Sándorné ügyintézőknél (tel: 06-29-612-319, 06-29-612-318) igényelhető hivatali félfogadási időben, illetve postai úton.