Szabadidős programokkal tarkított hétvégékkel kezdődik az ősz

2018. augusztus 30., csütörtök, 15:48

A Karthago zenekar pénteki koncertjével ér véget a nyár Monoron, mely több hétvégén is tartalmas és ingyenes szórakozást kínált az érdeklődőknek. Az őszi szezon kezdetére évek óta jellemző, hogy hétvégenként több programlehetőség közül választhatnak a lakosok – így lesz ez idén is.

Jól mutatja az idén elkészült sportcsarnok multifunkciós lehetőségeit, hogy pénteken a 39 éve változatlan felállásban zenélő Karthago ad koncertet, míg szombaton első osztályú kézilabda mérkőzésnek ad otthont a létesítmény. A Vecsés SE élvonalba idén feljutó csapata fogadja a bajnokság első fordulójában a dabasi csapatot.

Szeptember második szombatja ismét az ingyenesen látogatható programokról szól majd. Délelőtt a városon át tartó felvonulással veszi kezdetét a Kék Lámpás Nap. A rendezvény célja, hogy a lakosság betekintést nyerjen, ezáltal pedig jobban megismerje a rendőrök, a tűzoltók és a mentők hétköznapjait, munkásságát. A monori sportpályán egész nap programok várják majd az érdek­lődőket, többek között találkozhatnak a Ter­ror Elhárítási Központ (TEK) munkatársaival, akik elhozzák a BTR páncélautót. Lesz füstsátor, tálcatűzoltás, tűzvédelmi teszt, rendőrku­tyás-bemutató, air-soft pavilon, rendőrmo­toros-bemutató, ugrálóvár és kézműves-fog­lalkozások, továbbá komplex bemutatót tart a mentőszolgálat, a katasztrófavédelem és a rendőrség, illetve megnézhetik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tonfacsoportjának bemutatóját.

Ugyanezen a napon várja a látogatókat a Monor Nagytemplomi Református Gyülekezet a hagyományossá vált nyílt napra. 10 órától vásári bábjátékkal kezdődik a programok sora, mely egészen az éjszakába nyúló filmvetítésig tart. Az érdeklődők közelebbről megismerhetik a gyülekezet mindennapi életét, ebben gyermek játszóudvar, bizonyságtételek, interjúk és énekkórus előadások lesznek segítségükre.

Szeptember 15-én, szombaton a Kis tóhoz várják a modellezés kedvelőit, ekkor kerül sor a tolóhajó modellek bárkamozgató versenyére. Az eseményt szervező monori Vitéz Kaszala Károly modellező kör immár tizedik alkalommal szervezi a játékos megmérettetést, mely idén modellező börzével is kiegészül!

Szeptember 22-én, az Európai Mobilitási Hét keretében kerül megrendezésre az Autómentes Nap. A Vigadó Kulturális és Civil Központ szervezésében igazi családi nap várja a látogatókat a Balassi utcai játszótéren és az uszoda parkolójában! Az ingyenesen látogatható rendezvényre fiatalokat és időseket, fejtörőkre és mozgásra vágyókat egyaránt várnak: lábhajtású gokartok, ügyességi vetélkedők, gyermekkoncert is szerepel majd a programok között. Szintén ezen a napon lesz a Népzenei- és Néptánc találkozó, mely látványos felvonulással kezdődik a Kossuth Lajos utca – Petőfi utca útvonalon, majd utcatánc és a vendégül érkező csoportok bemutatói következnek.

Sporteseménynek sem maradnak híján az érdeklődők, hiszen – a többi szeptemberi hétvégéhez hasonlóan – ezúttal is lesz hová ellátogatniuk. Szeptember 22-én a sportcsarnokban nemzetközi taekwon-do versenyt rendeznek; míg a Balassi utcai sporttelepen a megyei másodosztályú monori férfi labdarúgócsapat mérkőzésén és egy női első osztályú bajnokin szurkolhatnak majd. Nem is akármilyen női összecsapás lesz, hiszen a tavalyi bajnoki döntő két résztvevője, az MTK Hungária FC és a Ferencvárosi TC csap össze egymással.

Szeptember utolsó hétvégéje egy érdekesnek ígérkező előadással kezdődik a Vigadóban. Pilát Gábor párkapcsolati tanácsadó első monori estjére kerül sor. Szombaton a Védőnői Szolgálat immár 15. alkalommal rendezi meg az anyatejes világnapi programját, melyre szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a Művelődési Házba! Másnap, szintén itt köszönti önkormányzatunk a monori nyugdíjasokat az idősek világnapja alkalmából.

Programlehetőségekben gazdag nyárutó következik Monoron! A kulturális és sporteseményekről városunk Minőségi díjjal elismert honlapján is tájékozódhatnak, ahol az eseménynaptárra kattintva láthatják a szervezők által leadott programokat.