Változatos programokkal köszöntjük Monoron Az Államalapítás Ünnepét

2018. augusztus 14., kedd, 10:47

Augusztus 20-án ismét fesztiválhelyszínné változik Monor város központja, ahol a családok legkisebb tagjaitól kezdve, az idősebb korosztályig mindenki találhat kedvére való programot!

16 órától ökumenikus megemlékezéssel és az új kenyér megáldásával veszi kezdetét a program a Római Katolikus Templomban. A gyerekeket és családokat előbb a Mono Manó Zenekar interaktív koncertje várja, majd a Vaga Banda „Vásári forgatag” című gólyalábas, óriásbábos előadását tekinthetik meg a forgalom elől lezárt városközpontban. Idén első alkalommal ezen a napon adják át a Tiszta udvar, rendes ház díjakat is. Az elmúlt évekhez hasonlóan igazi nagyszínpadi produkciók adják az esti programot. Hét órától a Dinoszaurusz Band koncertje várja a látogatókat, a 21 órakor kezdődő tüzijáték után pedig a népszerű Budapest Bár zenekar koncertje szórakoztatja a több ezres közönséget.

A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, bulizni, élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni! A zenekar védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait. A koncerteken immár 10 album anyagából válogat a rendkívül sokszínű zenekar. Monorra a Farkas Róbert vezette Budapest Bár öt énekessel érkezik: Behumi Dóri, Rutkai Bori, Frenk, Keleti András és Szűcs Krisztián is vendégszerepel városunkban.

Az ünnepi rendezvény miatt lezárásra kerül a Kossuth Lajos utca a Vigadó és a katolikus templom közötti szakaszon. Az érintett útszakaszt 20-án reggel hat órától, 21-én reggel hat óráig tartják lezárva a szervezők. Ugyanebben az időszakban a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca is lezárásra kerül a Forrás köz vonalában. Az érintett szakaszt a Volánbusz járatai kerülőúton helyettesítik.

Az esti koncert és tűzijáték helyszínét a Petőfi Sándor utcán keresztül vagy a Kossuth Lajos utcán a Mátyás király utca felől tudják megközelíteni a fenti forgalomkorlátozások miatt. Az érintett szakaszon gyalogosan csak a Polgármesteri Hivatal oldalán található járdát használhatják az érdeklődők. Biztonsági okokból a nézőteret a Bajcsy-Zsilinszky Endre útról nem lehet megközelíteni!

A szervezők előre is köszönik a lakosság türelmét és közreműködését!