Megkezdte NBII-es szereplését a Monor

2018. augusztus 7., kedd, 15:28

Július végén megkezdődött a Merkantil Bank Liga névre keresztelt másodosztályú bajnokság, melynek egyik újonca városunk csapata, az NBIII-as Keleti csoportot veretlenül megnyerő Monor. A csapat az első fordulóban egy gólos vereséget szenvedett a tavaly még élvonalbeli Vasastól, a második fordulóban azonban megszerezte első győzelmét a Siófok ellen!

A legnépszerűbb csapatsport Monoron mindig is nagy hagyományokkal rendelkezett, másfél évtizede egyszer már szerepelt városunk csapata a másodosztályú bajnokságban. A mostani idénytől BSS Monor néven szereplő csapat a profi liga elvárásainak megfelelően gazdasági társaságként működik. A helyi lakosokat sokkal jobban érintő változás, hogy az MLSZ előírásai miatt, a másodosztályú mérkőzések lebonyolítására jelenleg nem alkalmas a monori Balassi utca sporttelep. Ezért nem játszhatja az eddig megszokott környezetben a bajnoki mérkőzéseket a csapat, hazai pályájuk a III. Ker. TVE otthona, a Hévízi utcai stadion lett.

A csapatot a monori szurkolók is követték Óbudára

A feljutással fontossá vált egy erősebb keret kialakítása. Ennek pillére, hogy a Monor együttműködési megállapodást kötött a patinás fővárosi kék-fehér csapattal, az MTK-val, aminek értelmében a fővárosiak keretéből több fiatal tehetség szerepelhet az NBII-es keretben. Több új igazolás mellett, egy korábbi válogatott, magyar bajnok is a Monorhoz igazolt, Bori Gábor segítheti a bentmaradáshoz a többnyire tavaly megismert játékosok alkotta csapatot.

A BSS Monor a Merkantil Bank Liga első fordulójában a Vasas FC ideiglenes otthonában, a Szusza Ferenc Stadionban lépett pályára. Újoncként végig helytállt csapatunk, a hajrában kapott góllal tudott csak felülkerekedni a monori gárdán a rutinosabb fővárosi együttes. A második fordulóban azonban megtört a jég, magabiztos játékkal, 2-0 arányban győzte le városunk kék-fehér csapata a Siófok együttesét.

A Siófok elleni első találat előtti pillanat

Két forduló alatt jól látszik, hogy a monori gárda megüti az NBII színvonalát! Az eddig látott játékkal a profi ligában maradás nem okozhat gondot, melyet a szurkolók is örömmel fogadnak, akik a távoli hazai pálya ellenére, közel félezren buzdították a Monort. Bízunk a jó folytatásban, gratulálunk az első győzelemhez, HAJRÁ MONOR!

Fotók: Szabó Kriszti - monorlabdarugas.hu