Nyári zárva tartás és karbantartások az uszodában

2018. július 13., péntek, 08:21

Monor Városi Uszoda éves leállása augusztus 19-én este 21 órakor a nagymedence vizének leengedésével indul, és terveink szerint, ha nem jön közbe semmi váratlan esemény, szeptember 3-án reggel 6 órakor nyit újra a nagyközönség részére. Az alábbi be nem tervezett költségek és egyszeri beavatkozások szükségesek az uszoda idei zavartalan üzemeltetéséhez. Ezeket a beruházásokat nem lehet nélkülözni az uszoda biztonságos és stabil működése érdekében. Szükséges volt a Monor Városi Önkormányzat vezetésének és képviselő-testületének jóváhagyása és anyagi támogatása, amely csak így tud majd megvalósulni ebben az időszakban.

A felülvizsgálatok során megállapítást nyert, hogy az uszoda parkolójában lévő kültéri kandelábereken lévő fém-halogén lámpatestek rendszeresen meghibásodnak és cserére szorulnak. Folyamatos javításuk nem gazdaságos és drága is. Továbbá rengeteg energiát is fogyasztanak jelen esetben. A nyújtott nyitvatartás miatt (alkalmanként 23 illetve 24 óráig) szükséges, hogy a vendégeink balesetmentes módon tudják megközelíteni gépjárműveiket a késői órákban is. Ezért itt LED-es technológiára térünk át. Elengedhetetlen az uszoda légtechnikájához kapcsolódó központi számítógép és szűrők cseréje. A medencetér hőszivattyú-vezérlő számítógépe hibás, a fűtési szelepvezérlő-kártya nem működik továbbá a szűrők teljesen elszennyeződtek, takarításuk nem megoldható, ezért cseréjük javasolt. A masszázshelyiségbe klímaberendezések felszerelését tervezzük szakcég által. Az uszoda masszáshelyisége eredetileg nem erre a feladatra lett tervezve, kialakítva. Nincs közvetlen szellőztetése, az uszodatér felőli ajtón keresztül kapja a légellátást. Ez a továbbiakban nem működhet így, a vendégek fogadását így nem lehet megfelelően biztosítani.

El kell végezni a tanmedence (35 m2 falfelület) és az úszómedence (120 m2 falfelület) puffertartályainak belső felületkezelését szakcég által. 2017-ben végezték el a medencék körüli vízelvezető vályúk (100 m2 felület) szakszerű felújítását, új vízzáróréteg felvitelével. Az akkor itt dolgozó szakcéggel véleményeztettük a puffertartályokat. Már akkor jelezték, hogy az elmúlt 14 évben az is nagymértékben elhasználódott és mindenképpen szükséges lenne a szakszerű teljes körű felújítása.

Kövál Nonprofit Zrt.