Monorra érkezik a Budapesti Fesztiválzenekar Zenevár turnéja

2018. június 5., kedd, 08:19

A Monor Hegyessy Lions Club szervezésében 200 kisiskolás gyermek vehet részt a világhírű Budapesti Fesztiválzenekar zártkörű gyermekkoncertjén a monori Vigadóban. A Budapesti Fesztiválzenekar külföldön és hazánkban is az egyik legismertebb magyar szimfonikus zenekar. Zenei igazgatója Fischer Iván karmester, aki Kocsis Zoltánnal együtt a zenekar alapítója is.

A zenekar nemzetközi sikerét mutatja, hogy sok külföldi koncerthelyszín és zenei fesztivál állandó vendége. Hazánkban is nagy népszerűségnek örvendenek a zenekar különleges, olykor formabontó programjai, például a gyermekeknek szóló Kakókoncertek, a diákokat megcélzó Midnight Music, illetve a hagyományos Titokkoncertek.

A Mesevár koncertről röviden: egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy király. Országának lakói nemesek, lovagok és királylányok varázslatos hangszerekkel felvértezve. Ismerik a csodát, amikor egy fölcsendülő dallam hatására megváltozik körülöttük a világ. Készítsünk együtt hangszereket, vendégeskedjünk ebben az országban, melynek neve: Zenekar. Hamarosan találkozunk!