Micsoda éjszaka volt!

2018. június 26., kedd, 11:24

Június 23-án, a Szent Orbán téren rendezte meg az idei első FröccsSzombatot a Vigadó Kulturális és Civil Központ. A tavaly életre hívott, monori borokat népszerűsítő eseményt az év legrövidebb éjszakája körül kialakult népszokások kapcsán ezúttal a Strázsa hegy lábánál szervezték. Több évszázados szokás, hogy ilyenkor a szabadban örömtüzek gyúlnak a bő termésért és a gonosz elűzéséért. Az esemény minden résztvevője városunkhoz kötődik: a fellépő zenekarok tagjai közül sokan monori származásúak; a fröccsök alapanyagául pedig monori borokat mértek.

A társszervező Monori Borút Egyesület gondoskodott róla, hogy a legjobb monori nedűk kerülhessenek a poharakba, hiszen olyan borászatok kínálatát kóstolhatta a több száz fős közönség, akik legalább ezüst minősítést értek el a városi borversenyen. A nagy érdeklődésnek és a jól sikerült szervezésnek köszönhetően számíthatunk rá, hogy ennek a kezdeményezésnek is lesz folytatása, akárcsak a FröccsSzombatoknak!

Nyáron az esküvői főszezonban minden érdeklődőt várnak a szervezők egy nyilvános ceremóniára, hiszen a következő, július 14-i FröccsSzombat a népszerű pár, Bor Ivó és Bor Virág lakodalmáról szól! A 15:30-kor kezdődő szertartást követően fotózásra kerül sor, majd minden korosztálynak szóló programok kezdődnek! A színpadon Dallos Bogi akusztikus koncertje után lakodalmas mulatságról a Zsikó banda gondoskodik; miközben a gyerekeket ugrálóvár, a felnőtteket a labdarúgó világbajnokság bronzmérkőzésének közvetítése várja!     

Az eseményen készült további fotókat IDE kattintva tekinthetik meg.