Programokban gazdag hétvégével búcsúzik a tavasz

2018. május 25., péntek, 10:50

Május utolsó hétvégéjén ismét programok sokasága várja a látogatókat Monoron. A vasárnapi gyereknapi események előtti időszakra több rendezvény közül is választhatnak; a hétvége több eseménye is a közösségi zenélésről szól majd.

Pénteken délután a Monori Budai Imre Alapfokú Művészetoktatási intézmény diákjai és tanárai adnak szabadtéri koncertet. A GANG koncertnek már több éves hagyományai vannak, tavaly költözött az esemény a Szent István térre. Méltó bemutatkozása ez a zeneiskolásoknak a szépen felújított téren, az iskola épületével szemben.  A tavaly készült fotókat ide kattintva tekinthetik meg.

Szombaton, Szent Orbán napját ünneplik a hagyományos, Gazdakör által szervezett eseményen. A Monori Borút Egyesülettel kiegészülve főzőversenyt szerveznek a Strázsa hegy központi terén, a Szent Orbán téren. Várják családok, barátok, munkahelyi közösségek, szervezetek, egyesületek jelentkezését, hogy több kategóriában is kihirdethessék a legjobb ételeket készítő csapatokat!

A vasárnapi programok sokasága délelőtt megemlékezéssel kezdődik. A Hősök Napján Monoron is méltó megemlékezést szerveznek mindazoknak, akik életüket adták Magyarországért, az ország népéért, lakosságáért. A megemlékezést templomi alkalmak nyitják, 9:30-kor Szentmise kezdődik a Római Katolikus Templomban, majd 10 órától Istentisztelet a Református Nagytemplomban. Ezt követően 10:40-től közös főhajtás és megemlékezés lesz a Kálvin téren az I. világháborús emlékműnél; majd a Szent István téren a II. világháborús emlékműnél. Közreműködnek a Monori Római Katolikus Egyházközség és a Monor-Nagytemplomi Református Egyházközség tagjai.

Május utolsó vasárnapja Monoron sem telhet el gyereknap nélkül. A Vigadó Kulturális és Civil Központ évek óta ezen a napon szervezi a városi gyereknapot, idén új helyszínen a Városi Sportcsarnokban. A résztvevő családokat izgalmas kalóz kaland várja, délután 14 és 18 óra között! Interaktív játszóház, kalóz kamion és Kincs ami nincs címmel gyerekkoncert is szerepel a programban. A KézenFogva Alapítvány belülről kalózhajóvá alakított, speciális kamionja is Monorra érkezik erre a napra. Az eseményt „gyermek nagyságú” felfújható pónilovaglás és „ember nagyságú” élőcsocsó teszi még színesebbé.

Sportesemény is jut természetesen erre a hétvégére is, utolsó hazai bajnoki mérkőzésére készül az NBIII-as labdarúgó csapat a Gyöngyösi AK ellen. A csapat már biztosan aranyérmes, mint ismert a bajnokság vége előtt öt fordulóval már elhódította a bajnoki címet, így kiharcolta a jogot a jövő évi NBII-es szereplésre!

A napot ismét közösségi zenélés zárja, a városközpontban Bor Ivóval és Bor Virággal terveznek együtt kis mulatságot. A BOR-óka zenekar felajánlásából népzenés villámcsődületre várják az érdeklődőket a népszerű párnál este 18:30-tól!

Sokszínű és változatos programokkal búcsúzik tehát a tavasz, a nyári szezonban pedig minden eddiginél több zenei programra készülhetnek a monoriak és városunk iránt érdeklődők!