Programok sokasága várja az érdeklődőket hétvégén Monoron

2018. május 11., péntek, 09:50

Nincs okuk panaszra a szabadidő aktív eltöltését keresőknek városunkban. Sokrétű, változatos programkínálat várja hétről-hétre az érdeklődőket, melyekről honlapunk eseménynaptár rovatában is tájékozódhatnak. A tavaszi – kora nyári időszakban rendszeresen előfordul, hogy egy hétvégén sok eseményből választhatnak az érdeklődők, így lesz az előttünk álló napokban is.

Szombaton szervezik a Strázsahegyi Tekerő kerékpárversenyt, melynek több mint tíz éves hagyományai vannak. A helyi kerékpáros tömegsport legfontosabb eseményére amatőrök jelentkezését várják. A Bacchus téren (Bajcsy-Zs. u. vége) reggel 9 órától indul  a pályabejárás, az első rajtot 10 órára tervezik. Hét korosztályban hirdetnek versenyt, természetesen külön fiú-lány értékeléssel.

Évről-évre több száz kerékpáros indul a Strázsahegyi Tekerőn

Ugyanezen a napon délután a Művelődési Házban civil szervezetek programjaira várják az érdeklődőket. Délután előbb a helyi cukorbeteg egyesület tartja összejövetelét, akik ezúttal egy város körüli sétára indulnak majd; kora este pedig a Monori Strázsák Néptánc Egyesület táncházába várják a népzene és néptánc kedvelőit.

A hétvége mindkét napján jut szórakozás a kultúra és a sport kedvelőinek is. Pénteken és szombaton utolsó két alkalommal láthatják a Monori Színház bemutatóját a Jászai Mari Általános Iskolában. Szlavomir Mrozek: eMIGRÁNSOK című darabját dr. Patkós József rendezésében május elején mutatták be, és nagy sikert aratott. Érdemes jegyet váltania azoknak, akik még nem látták a darabot! Szintén két napos eseményt szerveznek a Városi Sportcsarnokban! A ritmikus gimnasztika I-II. osztályú, gyermek-serdülő országos bajnokságnak adhat otthont városunk! Mindkét napon 10 órától késő délutánig tartanak a versenyek, melyet az érdeklődők ingyenesen tekinthetnek meg.  

Idén három hétvégén választotta az országos szövetség versenyhelyszínül városunkat

A hétvégi programkínálat ezzel még nem ér véget, hiszen szombaton 17 órától hazai pályán játszik a már bajnoki címet szerzett NBIII-as labdarúgócsapat; vasárnap pedig ismét megrendezi az országos szövetség a kisállatbörzét a vásártéren.

Változatos kínálat, több napon keresztül – reméljük, hogy ezúttal is minden érdeklődő megtalálja szórakozását Monoron!