Izgalmas kalóz kalandra várják a gyerekeket gyereknapon

2018. május 23., szerda, 14:13

Május utolsó vasárnapja Monoron is a családoknak szervezett programokról szól, hiszen ez a nemzetközi gyereknap. A kulturális programokat szervező szakemberek idén is tematikus programmal készülnek: a tavalyi nagy sikerű „buborék buli” után, ezúttal kalóz kaland várja az érdeklődőket.

Idén ismét új helyszínen látogathatják a családok a programot – ezúttal a Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre az esemény. Délután 14 és 18 óra között izgalmas kalóz kalandok várják az érdeklődőket: interaktív játszóház, kalóz kamion és Kincs ami nincs címmel gyerekkoncert is szerepel a programban. A KézenFogva Alapítvány belülről kalózhajóvá alakított, speciális kamionja játékos formában, a gyermekek természetes kíváncsiságára épít és emel hidat a fogyatékos emberek felé.

A mozgást kedvelők „gyermek nagyságú” felfújható pónilovaglásban és „ember nagyságú” élőcsocsóban bizonyíthatják ügyességüket! Megismerhetik a Művelődési Házban működő csoportokat ésidén is lesz hagyományos légvár; kézműves foglalkozás; faesztergályos bemutató; rendőrségi és mentős játékok; pólófestés és helyi termékek vására.

A Vigadó Kulturális és Civil Központ, és a Monori Sportcsarnok Üzemeltető Nonprofit Kft. közös rendezvényén a sportcsarnok titkait, közönség elől elzárt helyiségeit is megismerhetik a látogatók! Sőt a programok sora nem ér véget a sportcsarnokban, este fél héttől "gyereknapi afterpartit" szerveznek a városközpontban a Bor-óka zenekarral!