Forgalomlassító párnák segítik a biztonságosabb közlekedést

2018. május 10., csütörtök, 13:48

Az elmúlt években az egyik legkritikusabb kereszteződésnek számított Monoron a Virág utca és a Mátyás király utca kereszteződése. Több baleset is történt már itt, jórészt a főúton közlekedők elsőbbségének meg nem adása miatt.

Monor város önkormányzata régóta kereste a megfelelő ár-érték arányú megoldást a helyzet kezelésére, míg végül forgalomlassító párnák kihelyezése mellett döntöttek. Az eszközöket a közelmúltban helyezték ki, így a Mátyás király úton haladók alacsonyabb sebességgel érkeznek majd a kereszteződéshez. Reméljük, hogy ezzel az intézkedéssel javul a közlekedők biztonsága és segít a kötelező elsőbbség megadásában is!

További biztonságot fokozó intézkedés, hogy a tavaly év végén átadott gyalogátkelőhelyek végleges felfestése is megtörtént. A decemberi átadáskor, a hideg időjárás miatt a zebrák festését csak egy ideiglenes vízbázisú festékkel tudták megoldani. A tavaszi hőmérséklet mellett most a végleges festés is megtörtént. Kiegészítésként sárga, figyelmeztető csíkokat is festettek az útburkolatra, hogy ezzel is figyelmeztessék a gyalogátkelőhelyhez közelítő autósokat.

Vigyázzunk városszerte egymásra, a balesetek elkerülése mindannyiunk érdeke!