A héten ismét sportolóktól és szurkolóktól lesz hangos a sportcsarnok

2018. május 8., kedd, 15:48

A február elején átadott Városi Sportcsarnokban számtalan sportág otthonra lelt. Rövid idő alatt is jól látszik, hogy a többfunkciós épület sport- és kulturális eseményeknek is remek helyszíne. A sport programokat rendszeresen több százan látogatják, a héten is több alkalommal várják az érdeklődőket.

Szerdán és csütörtökön is a kosárlabdáé lesz a főszerep. A monori kosárlabda hagyományok alapján régóta érett egy méltó otthon a város legnépszerűbb teremsportjának. Az új helyszínt a csapat mellett a nézők is magukénak érzik, a férfi gárda mérkőzéseit rendszeresen több, mint 200 néző látogatja!   

Jól szerepel hazai pályán az NBII-es férfi csapat:
10 győzelem mellett csak 3 vereséget szenvedtek el.

A héten előbb az NBII-ben szereplő – ezzel a legmagasabban rangsorolt – férfi csapat lép pályára. A szoros bajnokság erejét jól mutatja, hogy a 4-8. csapatok szinte azonos pontokkal állnak. Aktuális ellenfelük, a Dunaharaszti MTK soraiban például a korábbi válogatott, négyszeres magyar bajnok Trepák Zoltán is szerepel! Másnap, csütörtökön a női megyei bajnokság elődöntőjében lépnek pályára a monori hölgyek. Az elmúlt két szezonban egy arany-, és egy ezüstérmet szerző csapat ellenfele a nagy múltú Oroszlányi SE csapata lesz. A kosármeccsekre ingyenes a belépés, érdeme ellátogatni a csapatok hazai mérkőzéseire!

Az országos szövetség rendszeresen szervez Monoron RG versenyeket,
alkalmanként több mint 100 résztvevővel.

Szombaton és vasárnap egy másik sportág rangos versenyét szervezik a monori sportcsarnokban. A ritmikus gimnasztika I-II. osztályú, gyermek-serdülő országos bajnokságnak adhat otthont városunk! Idén már harmadik hétvégén választja az országos szövetség helyszínül Monort. Mindkét napon 10 órától késő délutánig tartanak a versenyek, melyet az érdeklődők ingyenesen tekinthetnek meg.

A heti sportkínálat részeként szombatra további két program is ígérkezik. Délelőtt szervezik meg a város kerékpáros tömegsporteseményét, a Strázsahegyi Tekerőt; 17 órától pedig itthon játszik a már bajnok NBIII-as labdarúgócsapat. Bátran mondhatjuk, hogy a kikapcsolódást kereső, és sportot szerető érdeklődők ezen a hétvégén sem fognak unatkozni Monoron!  

A bajnokságot már megnyerő csapat hazai bajnoki mérkőzésére ezúttal ingyenes a belépés.