Őszre megújul a Kossuth Lajos Óvoda

2018. április 25., szerda, 14:48

Tavalyi hír, hogy az Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására kiírt pályázaton közel 30 millió forint támogatást kapott Monor Város Önkormányzata, melyet a Kossuth Lajos Óvoda felújítására fordítanak. A renoválási munkák kisebb részét tavaly elvégezték, a felújítás idén folytatódik.

2017-ben elkészült a födém hőszigetelése, illetve két csoportszoba burkolatának cseréje; a munkálatok nagyobb része most következik. A fűtésrendszer korszerűsítése; a nyílászárók cseréje; gyermekmosdók és a villamoshálózat felújítása; valamint további három csoportszoba meleg burkolatának cseréje készül az idei évben a projekt részeként. A város képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött a kivitelezőkről – az utóbbi évek gyakorlatát követve most is több monori vállalkozást bíztak meg feladatokkal.

A rendelkezésre álló adatok alapján a felújítási munkák tényleges költsége kevesebb lehet, mint a tervezett összeg, így az óvoda vezetésével egyeztetve további elvégzendő feladatokra is sor kerülhet az intézményben. A munkálatokat a tervek szerint az óvoda nyári leállásának idején végzik majd el, így a nyári szünetet követően megszépült épület várja majd vissza az óvodásokat.